Radosna vest za sve verne fanove mladog glumca Timothée Chalameta i ljubitelje italijanske emocije – Vest o nastavku filma Call Me By Your Name je ovde, a prema rečima režisera filma Luce Guadagnina cela glumačka postava iz prvog dela je tu. Režiser je prvobitno oklevao da snimi nastavak ovog nagrađivanog filma, ali u oktobru prošle godine autor prvog dela, Andre Aciman, plasirao je drugi deo pod nazivom Find Me – koji takođe istražuje Eliovu i Oliverovu vezu, više od decenije kasnije, ali nastavak je takođe usresređen na Eliovog oca Sammija koji započinje vezu sa duplo mlađom ženom.

Prisetimo se U leto 1983.godine Elio Perlman (Timothée Chalamet) 17-godišnjak američko-italijanskog porekla, provodi dane sa svojom porodicom u vili iz 17.veka na severu Italije, komponovajući i svirajući klasičnu muziku i flertujući sa svojom prijateljicom Marzijom (Esther Garrel). Elio uživa u bliskim odnosima sa svojim ocem, eminentnim profesorom specijalizovanim za rimsko-grčku kulturu, i majkom Annelli (Amira Casar), prevodiocem, koja ga uči detaljima visoke kulture. Iako Eliova sofisticiranost i znanje koje poseduje, stvaraju utisak da je on uveliko odrasla i sposobna osoba, ostalo je još naivnih i nepoznatih pitanja na koja nema odgovor, posebno kada je o ljubavi reč. Jednog dana, Oliver (Armie Hammer), šarmantan američki naučnik, koji radi na svom doktoratu, stiže kao godišnji letnji stažista, kako bi pomogao Eliovom ocu. Elio i Oliver otkrivaju skrivene želje tokom ovog leta koje će im zauvek promeniti živote. 

Chalamet je za zahvaljujući ovoj ulozi 2018. godine osvojio Oskara za najboljeg glumca i izrazio je volju da glumi u nastavku ovog filmskog spektakla. Međutim, njegov kolega Armie Hammer (Oliver) ranije je izrazio zabrinutost u vezi sa prikazivanjem drugog dela na velikom platnu, jer po njegovim rečima prvi deo je bio “savršena oluja” i bilo bi pravo razočarenje pokušavati još jednu takvu, ali ukoliko se prvobitna, originalna postava složi sa idejom snimanja nastavka, onda mora da će reč biti o neverovatnom scenariu. S obzirom da je snimanje drugog dela potvrđeno, možemo samo da naslutimo koliko će nas nastavak oduševiti.

Nažalost, za sada je snimanje odloženo do daljnjeg, jer je Italija, kao i drugi delovi sveta, pod blokadom zbog pandemije koronavirusa. Ipak, reditelj je već počeo da razmišlja o scenaristima uprkos ovom odlaganju. Izjavio je da je pre pandemije koronavirusa otputovao u Ameriku na dogovoreni sastanak sa jednim piscem, čije ime nije želeo da otkrije, kako bi razgovarali o filmskom nastavku.

Iako je loša vest što je snimanje odloženo,  a informacije o izlasku filma neodređene, režiser je oduševio publiku vešću da su Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel i ostali glumci iz prvog dela na broju.

Naslovna fotografija: instagram.com/cmbynfilm/

Miona

Comments