Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Radosna vest za sve verne fanove mladog glumca Timothée Chalameta i ljubitelje italijanske emocije – Vest o nastavku filma Call Me By Your Name je ovde, a prema rečima režisera filma Luce Guadagnina cela glumačka postava iz prvog dela je tu. Režiser je prvobitno oklevao da snimi nastavak ovog nagrađivanog filma, ali u oktobru prošle godine autor prvog dela, Andre Aciman, plasirao je drugi deo pod nazivom Find Me – koji takođe istražuje Eliovu i Oliverovu vezu, više od decenije kasnije, ali nastavak je takođe usresređen na Eliovog oca Sammija koji započinje vezu sa duplo mlađom ženom.

Prisetimo se U leto 1983.godine Elio Perlman (Timothée Chalamet) 17-godišnjak američko-italijanskog porekla, provodi dane sa svojom porodicom u vili iz 17.veka na severu Italije, komponovajući i svirajući klasičnu muziku i flertujući sa svojom prijateljicom Marzijom (Esther Garrel). Elio uživa u bliskim odnosima sa svojim ocem, eminentnim profesorom specijalizovanim za rimsko-grčku kulturu, i majkom Annelli (Amira Casar), prevodiocem, koja ga uči detaljima visoke kulture. Iako Eliova sofisticiranost i znanje koje poseduje, stvaraju utisak da je on uveliko odrasla i sposobna osoba, ostalo je još naivnih i nepoznatih pitanja na koja nema odgovor, posebno kada je o ljubavi reč. Jednog dana, Oliver (Armie Hammer), šarmantan američki naučnik, koji radi na svom doktoratu, stiže kao godišnji letnji stažista, kako bi pomogao Eliovom ocu. Elio i Oliver otkrivaju skrivene želje tokom ovog leta koje će im zauvek promeniti živote. 

Chalamet je za zahvaljujući ovoj ulozi 2018. godine osvojio Oskara za najboljeg glumca i izrazio je volju da glumi u nastavku ovog filmskog spektakla. Međutim, njegov kolega Armie Hammer (Oliver) ranije je izrazio zabrinutost u vezi sa prikazivanjem drugog dela na velikom platnu, jer po njegovim rečima prvi deo je bio “savršena oluja” i bilo bi pravo razočarenje pokušavati još jednu takvu, ali ukoliko se prvobitna, originalna postava složi sa idejom snimanja nastavka, onda mora da će reč biti o neverovatnom scenariu. S obzirom da je snimanje drugog dela potvrđeno, možemo samo da naslutimo koliko će nas nastavak oduševiti.

Nažalost, za sada je snimanje odloženo do daljnjeg, jer je Italija, kao i drugi delovi sveta, pod blokadom zbog pandemije koronavirusa. Ipak, reditelj je već počeo da razmišlja o scenaristima uprkos ovom odlaganju. Izjavio je da je pre pandemije koronavirusa otputovao u Ameriku na dogovoreni sastanak sa jednim piscem, čije ime nije želeo da otkrije, kako bi razgovarali o filmskom nastavku.

Iako je loša vest što je snimanje odloženo,  a informacije o izlasku filma neodređene, režiser je oduševio publiku vešću da su Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel i ostali glumci iz prvog dela na broju.

Naslovna fotografija: instagram.com/cmbynfilm/

Miona

Editors choice