Možda si trenutno u jednom od ovih obrazaca, možda si nedavno uspela da izađeš iz jednog, a možda imaš svoj omiljeni obrazac toksične veze. Ovo su neki tipični primeri odnosa, u kojima emocije svakako postoje, ali koji teško mogu da se razviju i evoluiraju u stabilan i zreo odnos.

Svađe i pomirenja

Osobe u ovom obrascu veze doživljavaju sebe kao temperamentne, a svoj odnos kao strastven, jer oni se svađaju da sve puca (lete predmeti, odjekuju zidovi, a komšije se pitaju da li da zovu miliciju), a onda se mire, da se sve trese (komšije odlučuju da zovu miliciju, jer je preglasan seks od skoro kažnjiv). Njih ne brine da li nekog remete ili ugrožavaju svojim ponašanjem, a naporni su svima – kao roditelji, potpuno su neodgovorni i nemogući.

Golupčići

Ima parova kod kojih kao da prva zaljubljenost nikada ne prolazi – oni se stalno dodiruju, tepaju jedno drugom, maze se i ljube i stalno su zajedno. Nemoguće je družiti se samo sa jednim od njih, oni prosto idu u paru. Među njima je toliko “tesno” kao da su sijamski blizanci – i često, ovakvi parovi nemaju dece, a u njihovom odnosu i nema mesta za nekog trećeg o kome bi brinuli. Oni su jedno drugom sve. I verovatno su srećni i blago njima, ali zbog njih je ponekad svima u društvu neprijatno, jer se osećaju suvišno.

Comments