Ima nekoliko primarnih tipova muškaraca, svrstanih prema načinu na koji raskidaju veze. Neke od njih je lako razotkriti, uprti prstom i prozvati ih za bezobrazluk, kukavičluk, neodgovornost, pa ih je možda lakše i preboleti. A neki će te namučiti i bogami, istraumirati.

Hudini

Ovaj umetnik raskidanja prosto nestane iz tvog života i više nikad ništa i ne čuješ o njemu, ili čuješ dosta kasnije, kad si već prevazišla zaprepašćenje i ishejtovala ga iz sve snage. On ne mora ništa da objašnjava, on preskače sve prigovore savesti (jer je nema), izbegava sve neprijatne razgovore (koji smaraju), on zamišlja da je pravi Don Žuan i da mu je u ljubavi sve dozvoljeno, iako baš i ne zna šta je ljubav. Prosto, čim mu dosadi, čim izgubi interesovanje, on se pokupi i nestane. Ode po cigare i ne vrati se. To može da bude posle jedne noći, jednog meseca, ređe jedne godine, Hudiniji ne izdržavaju toliko u vezama. Zaista, on i ne mora ništa da ti objašnjava, jer nije vredan tvoje pažnje. Prezrećeš ga i prevazići lakše nego neke druge.

Iluzionista

On održava formu. Da, vi ste u vezi, ne, čini ti se, sve je u redu. Ali on se povlači sistematski, korak po korak. To može da traje i traje, on se udaljava lagano, u svim aspektima odnosa i samo se jednog dana probudiš i shvatiš da mesec dana niste imali seks (a u prethodnih pet meseci ste ga možda imali pet-šest puta), da nigde niste izašli zajedno ko zna od kad i da više praktično ni o čemu i ne razgovarate. I zapitaš se šta tražiš u takvoj vezi, istovremeno se pitajući kako je došlo dotle. Onda pokušaš da sa njim razgovaraš, ali on je sav nesrećan i tužan, ni sam ne zna šta vam se dogodilo. Onda predložiš da raskinete, ili da uzmete pauzu, da vidite šta ćete dalje, a on se sav jadan i tužan odmah složi sa tim predlogom. Posle nekog vremena shvatiš sa kim si imala posla i kako je to bilo perfidno i kukavički s njegove strane. I onda ga prezreš i prevaziđeš.

veza3 Tipovi muškaraca prema načinu na koji raskidaju sa devojkama
Comments