Izgleda da su stvari uvek banalne, kad prođe dovoljno vremena i kad prevaziđemo ili potrošimo osećanja koja su nas vezivala. Ne možemo a da se ne setimo najboljih momenata, sramnih momenata i raskida koje smo doživeli, sa tim osobama koje su nam u nekom trenutku našeg života nešto značile. Neke veze – i raskidi – još uvek imaju moć da nas postide, zbog nekih još uvek uzdišemo, a neke nas prosto zabavljaju.

Nismo ni bili jedno za drugo

Kad sa nekim raskinete iz ovog razloga, to je spoznaja ulitimativne istine, koja je bila prisutna i u vezi, dok nije postala preočigledna i kao takva, razlog za raskid. Vrlo je moguće da ste ostali u vrlo prijateljskim odnosima sa tipovima koji nisu bili za vas, niti vi za njih, jer vas je prijateljstvo verovatno i povezivalo. Moguće je provesti godine sa nekim, zato što vam je prijatno u njegovom društvu, zato što vas poštuje i pristojno se ponaša prema vama, zato što se dobro zabavljate zajedno, odlično funkcionišete na putovanjima i žurkama, kao i pri velikom spremanju i krečenju. Kad shvatite da imate sve osnove za dobru i stabilnu vezu, samo nemate ono osnovno – strast i duboka osećanja, onda iz poštovanja oslobodite jedno drugo. Da se kasnije ne biste optuživali međusobno kako ste propustili najbolje od života. Nismo bili jedno za drugo – hvala i doviđenja, nadam se da ćeš naći ljubav i biće mi uvek drago da te sretnem. Rispekt.

Zar smo se mi zabavljali?!

Koja li ste to osoba bili, kad ste se zabavljali sa tim tipom? I da li je to stvarno bilo zabavljanje? Ne možete da se setite da ste se ikada ponašali kao par, ili da ste se osećali kao njegova devojka, ali možda je on tada bio među glavnim frajerima u društvu, pa je bila stvar prestiža zabavljati se sa nekim od tih smešnih tipova. Tada nisu bili smešni. A kad pogledate sa vremenske distance, ne možete ni da vidite u čemu je bilo to frajerstvo – u motoru i kožnoj jakni, u tome što je ličio (pomalo) na Kobejna ili neku drugu ikonu vaše mladosti. Kad ga sretnete, prosto se trgnete kad se setite odakle ga znate i pitate se da li se i on seća vas i da li je i njemu smešno kao i vama? Ali, nekako, ti tadašnji frajeri nikako sada ne izgledaju kao da im je bilo šta smešno – izgleda da su okoreli u navici da budu frajeri. Što je dodatno smešno.

tipovi raskida Tipovi raskida kojima se GORKO smejete
Comments