Da li ste već predugo same? Da li je najverovatnije da će tako i ostati? Da li ste se pomirili sa sobom i shvatate zašto vam veze ne uspevaju? Da li ste odustali, jer više ne želite da ponavaljte iste, nezadovoljavajuće obrasce? Da li možda pripadate jednom od ovih tipova žena, koje najčešće ostaju same? 

Žena koja želi vezu, ali ne može da nađe odgovarajućeg partnera 

Žena koja ostaje sama jer ne može da nađe onog pravog, možda je idealista, možda ima suviše visoke standarde, a možda se razilazi sa realnošću na vrlo specifičan način. Možda se ne radi o odgovarajućem muškarcu, već o odgovarajućem modelu odnosa, koji nije uspela da spozna ili ostvari. U tradicionalnim odnosima joj ne ide, zabavljanje vrlo brzo preraste u opterećujući odnos koji nije nimalo zabavan, a način na koji se to dešava, uglavnom se ponavlja. Oni koji žele da budu sa njom, nisu njen nivo, oni koji se njoj sviđaju iz nekog razloga su nedostupni, teški, distancirani, mračni. Ona je puna ljubavi koju nesebično pruža svima oko sebe i u stanju je da pronađe zadovoljstvo i ispunjenost u životu i bez partnera. Možda će naučiti bolje, ili drugačije, a možda će ostati sama – ona se toga ne boji i sigurna je da neće praviti kompromise sa sobom, samo da bi imala nekog pored sebe. 

Žena koju svi opsedaju 

Ona je poželjna – lepa je, zgodna, atraktivna i daleko od toga da je lepša spolja nego iznutra, ona je zaista ceo paket. Iako je veoma zapažena i uvek ima udvarače i imala je nekoliko ozbiljnijih veza, izgleda da niko nije umeo da otpakuje taj paket i da angažuje sve ono što je u njemu. Muškarci su pokušavali da je poseduju, da je kontrolišu, da je uzimaju zdravo za gotovo, da je obezvređuju, da je pobeđuju i pokoravaju, da se njome hvale, da je obožavaju kao da nije žena od krvi i mesa – svi su na nju reagovali baš kao elementi u nekom hemijskom eksperimentu. Eksperiment je uvek proizvodio penušanja, eksplozije, burne reakcije, ali ne može se reći da je ikada uspeo. Sastojci nikada nisu reagovali tako da daju neko stabilno jedinjenje. Njoj je dosta burnih i promašenih veza i ona čeka. Nije odustala od ljubavi i od romantičnih odnosa, ali ona zaista traži nekog ko će je shvatiti ozbiljno, ko neće biti zasenjen, pobeđen ili izazvan njenom lepotom u kombinaciji sa njenim integritetom. Ona čeka da godine donesu tu mudrost i stabilnost i to smirivanje hemijskih reakcija i veruje da nikada nije kasno za ljubav. 

Comments