Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

Živeti u gradu pored svih prednosti, nažalost znači i imati limitarni pristup prirodi, momentima tišine i mira, i nemogućnost izolovanosti od buke i panike. Jedini prostori za vraćanje sebe sebi, i sebe prirodi, ako ne pričamo u urbanističkom, gradskom smislu gde svakako imamo šume, obližnje parkove i reke, nego u onom dnevnom, individualnom, intimnom, jeste terasa ili balkon koji predstavljaju te mini oaze gde možeš da sediš, čitaš knjigu i piješ ledenu domaću limunadu dok ti sunce klizi po nogama. Terase su sloboda i leto u malom i treba ih slaviti i ulepšavati jer su mali otpor, hram mira i prirode. Naravno da mala terasa (pošto su takve nažalost najčešće u prenatrpanom gradu) nikada ne može da zameni prostranstvo koje ima prosečna kućna bašta, ali dizajneri kažu da postoje načini da maksimalno iskoristimo minimalni prostor, učinimo ga naizgled većim i sasvim funkcionalnim.

Izaberi višenamenske komade

Kada kreneš u potragu za nameštajem kojim ćeš opremiti svoju terasicu, prvo imaj na umu funkcionalnost i multifunkcionalnost balkona. Trebaju ti oni komadi koji izgledaju dobro, imaju smislenu ulogu, a po mogućstvu i više njih. Dobar izbor su recimo dve lake “sofice” koje možeš i da spojiš i popuniš gotovo ceo prostor terase, ali ujedno dobiješ i krevet ili najudobniju ležaljku za sunčanje, dok ih uvek možeš i razdvojiti i staviti u suprotne ćoškove kada ti dođu gosti. Takođe sjajni su svi komadi koji imaju neki deo za odlaganje, kao recimo drvena klupa sa širokim ručkama koje mogu da služe za odlaganje pića umesto stočića.

Editors choice