Film “Titanik” (Titanic) je ostvarenje sa 14 nominacija za Oskara i 11 osvojenih. Među njima, na čuđenje mnogih, nije bio Oskar za najbolju glavnu žensku ulogu. Kejt Vinslet (Kate Winslet) i Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) besprekorno su izneli priču zasnovanu na istinitom događaju.

Brod snova pretvorio se u brod smrti. Prvo putovanje Titanikom nekima je bilo i poslednje. Rouz (Rose) i Džek (Jack) zavoleli su se za samo nekoliko dana, verujući u ljubav na prvi pogled. Željno su iščekivali iskrcavanje na kopno kako bi se oslobodili svih onih ljudi koji su im smetali tokom putovanja. Jedno od njih dvoje je ponovo koračalo asfaltom, a drugo je, nažalost, ostalo u dubinama okeana.

Krili su se od drugih za vreme putovanja, bežali, a sve to u nadi da će se isplatiti. U tome ih je sprečio ledeni breg. Samo nekoliko dana nakon isplovljavanja, brod na kome se nalazio zaljubljeni par udario je u ogromnu santu leda, bez ikakve šanse da do tragedije ne dođe. Samo su najsrećniji uspeli da se spasu. Nezaboravan je momenat u kome njih dvoje plutaju okeanom, preti im smrzavanje, a Džek odlučuje da se ona spase, i po tu cenu umire od hladnoće.

titanik Titanik: Ljubav kao nijedna druga

Poslednji zajednički trenuci zaljubljenog para

Koliko god ovaj film bio kliše, uvek ćemo ga gledati kao da nam je prvi put.


Ivana Vukić se školuje za posao novinara. Jedna je od retkih koja obožava svoju buduću profesiju. Ne može da zamisli dan bez ljubavi, dragih ljudi, svog hrčka i fakulteta. Nadahnjuje je muzika Yann-a Tiersen-a, drame Biljane Srbljanović i dokumentarci. Želja joj je da jednog dana osnuje humanitarni fond i da stekne toliko iskustva kako bi definisala životnu filozofiju poput one Meše Selimovića u knjizi “Derviš i smrt”. “Čovek je proklet i žali za svim putevima kojima nije prošao.”

Comments