Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

To čuveno muško prevrtanje u stranu i zaspivanje odmah posle seksa, prikazano je, odnosno, karikirano u mnogim filmovima i komedijama, ali mnoge žene se suočavaju sa ovom pojavom kod svog partnera i – ništa im nije smešno ni zabavno u tome.

Osećaju se odbačeno i usamljeno kad partner ne uspeva da savlada zevanje i umor, a kamoli da pokaže malo entuzijazma kad je u pitanju intiman razgovor, grljenje i maženje, što sve žene najviše vole da rade posle seksa. Priroda kao da nam je postavila nepremostivu barijeru, dajući nam različite hemijske reakcije i nivo energije u seksu – koliko možemo da budemo usklađeni u strastvenom intimnom odnosu, način na koji doživljavamo orgazam određuje kako ćemo se posle seksa osećati.

U organizmu muškarca oslobađa se biohemijski prolaktin, što dovodi do opuštanja i osećanja umora, a smatra se i da napor prilikom seksa iscrpljuje mišiće zbog čega se povećava proizvodnja glikogena, što izaziva pospanost. Pošto muškarci imaju više mišićne mase od žena, više se zamaraju i troše prilikom seksa – jedna je od pretpostavki stručnjaka. Ne postoji mnogo dokaza o tome zašto su muškarci skloni zaspivanju nakon seksa, ali zna se da se nakon orgazma pojačano proizvode oksitocin, prolaktin, gama-aminomaslačna kiselina i endorfin, koji stvaraju osećaj pospanosti.

Editors choice