Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

To čuveno muško prevrtanje u stranu i zaspivanje odmah posle seksa, prikazano je, odnosno, karikirano u mnogim filmovima i komedijama, ali mnoge žene se suočavaju sa ovom pojavom kod svog partnera i – ništa im nije smešno ni zabavno u tome.

Osećaju se odbačeno i usamljeno kad partner ne uspeva da savlada zevanje i umor, a kamoli da pokaže malo entuzijazma kad je u pitanju intiman razgovor, grljenje i maženje, što sve žene najviše vole da rade posle seksa. Priroda kao da nam je postavila nepremostivu barijeru, dajući nam različite hemijske reakcije i nivo energije u seksu – koliko možemo da budemo usklađeni u strastvenom intimnom odnosu, način na koji doživljavamo orgazam određuje kako ćemo se posle seksa osećati.

U organizmu muškarca oslobađa se biohemijski prolaktin, što dovodi do opuštanja i osećanja umora, a smatra se i da napor prilikom seksa iscrpljuje mišiće zbog čega se povećava proizvodnja glikogena, što izaziva pospanost. Pošto muškarci imaju više mišićne mase od žena, više se zamaraju i troše prilikom seksa – jedna je od pretpostavki stručnjaka. Ne postoji mnogo dokaza o tome zašto su muškarci skloni zaspivanju nakon seksa, ali zna se da se nakon orgazma pojačano proizvode oksitocin, prolaktin, gama-aminomaslačna kiselina i endorfin, koji stvaraju osećaj pospanosti.

Editors choice