I poslednji mesec u godini polako ostaje iza nas, a upravo to je pravo vreme da se podsetimo svih onih beauty trendova koje smo tokom ove, 2016. godine obožavale, a koje ćemo vrlo verovatno voleti i u narednoj. Naravno, pošto Nova godina znači i Nove odluke, sada ćemo “pročešljati” ovu listu trendova i odlučiti pri kojima ostajemo i u 2017, a kojima ćemo rado izgovariti “zbogom”!

Konturisanje

Aaah, naša draga Kim Kardašijan i “njeno” konturisanje. Naravno, nije ga ona izumela, ali ga jeste lansirala u neslućene visine! A ono što je naročito obeležilo ovu godinu, a tiče se konturisanja, jesu svakojake tehnike za postizanje ovakvog izgleda. Konturisanje uz pomoć cvetića, konturisanje uz pomoću srca, korišćenje selotejpa ili kuhinjskog escajga za konturisanje sa lakoćom, samo su neki od (bizarnih) načina za “kopiranje” makeup look-a poznate rijaliti zvezde. Ipak, mnogi makeup umetnici su konturisanje okarakterisali kao neprirodno i kao veliki “no-no” tako da, devojke, zaboravite na konturisanje u 2017!

Hajlajter

Ono što ćemo vrlo verovatno nastaviti da volimo i u toku naredne godine jeste upravo sjajna stvarčica zvana hajlajter. Malo diskretnih šljokica na jagodicama, bradi, ispod obrva i u uglovima očiju, našem licu daju prelep, svež i prirodnan sjaj, a uz hajlajter nam ostatak šminke skoro i ne treba. Dakle, ovaj proizvod zadržavamo u svojim neseserima!

Tamni mat karmin

Verovatno ste i same primetile da su devojke naprasno počele da nose tamne karmine i to u raznim bojama i varijantama. Osim toga, jedan od glavnih trendova ove godine jesu mat, a nikako oni sjajni karmini. Međutim, koliko god mi to volele i uživale u punim, mat, tamnim usnama, šminkeri su rekli drugačije – mat karmine menjamo onim sjajnim u 2017. godini.

Comments