Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Planeta majmuna” (Planet of the Apes)

Naučno fantastični film iz 1968. godine čija je radnja smeštena u budućnosti. Tim astronauta sleće na planetu na kojoj dostojanstveni majmuni autokratski vladaju, ljudi su nemi i tretirani kao životinje. Glavni zaplet je prebacivanje toka revolucije u cilju nazadovanja ljudske rase. Glavni glumac je Čarlton Heston (Charlton Heston).

Dnevnik Ane Frank” (The Diary of Ann Frank)

Film iz 1959. godine baziran na knjizi, dnevniku devojčice Ane, Jevrejke iz Amsterdama. Radnja se dešava za vreme Drugog svetskog rata u Amsterdamu i potresno opisuje način na koji su se jevrejske porodice tada krile od Nacista.

Ben Hur” (Ben Hur)

Ovaj film je nastao 1959. godine i glavnu ulogu je igrao Čarlton Heston, koji je za nju dobio Oskara. Ovaj kultni film opisuje bogatog trgovca u Jerusalimu. Takođe, u ovom ostvarenju se nalaze i religiozni tragovi, jer je fokusiran na Isusov život. “Ben Hur” je osvojio 11 Oskara.

Voli me nežno” (Love me Tender)

“Voli me nežno” je prvi film Elvisa Prislija (Elvis Presley) iz 1956. godine. Ovo je drama o dečku farmeru koji je ostao na svom imanju dok su se njegova tri brata borila u Građanskom ratu. Režiju je radio Robert Veb (Robert Webb), a istoimena pesma je postala jedan od najvećih hitova rok muzike svih vremena.

Div” (Giant)

Film Džordža Stivena (George Steven) iz 1956. godine, baziran na bestseleru o životu u Teksasu, stočarima, nafti i rasnoj diskriminaciji. Glavne uloge su igrali: Rok Hadson (Rock Hudson), Elizabet Tejlor (Elisabeth Taylor) i Džejms Din (James Dean).

Orkanski visovi” (Wuthering Heights)

Film baziran na istoimenoj knjizi Emili Bronte, najmlađe od čuvenih sestara Bronte. Nastao je 1939. godine. Radnja prati tragičnu ljubav devojke koja uvek daje prednost materijalnom, Ketrin, i stidljivog, ali ponosnog momka Hitklifa.

deset najboljih filmova svih vremena slika u tekstu 2 Top 10 najboljih filmova svih vremena

“Orkanski visovi” je film koji zasluženo spada u prave klasike

Popularnost navedenih filmova ne jenjava s vremenom. Ako neki, pak, niste odgledali toplo vam preporučujemo da već danas to učinite.

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice