Nije lako dodeliti titulu najlepšeg glumca svih vremena, mnogo je zanimljivih muškaraca koji su nas uspešno šarmirali pogledima sa bioskopskog platna. Iz decenije u deceniju nizala su se nova lica i postavljali standardi lepote i seksepila. Imali smo doteranog Klarka Gejbla (Clark Gable), sirovog mačo muškarca Marlona Branda (Marlon Brando), pa buntovnika Džejmsa Dina (James Dean), zavodljivog Patrika Svejzija (Patrick Swayze) i ekscentričnog Džonija Depa (Johnny Depp). Ti muškarci koji su postavljali standarde zaslužili su da budu nazvani najlepšim glumcima svih vremena.

Pol Njumen 

Ovaj plavooki glumac, režiser i producent rođen je 26. januara 1925. u Klivlendu. Snimio je pedesetak filmova, među kojima su “Mačka na usijenom limenom krovu” (Cat on a Hot Tin Roof), “Dugo, toplo leto” (The Long, Hot Summer), “Žaoka” (The Sting), a režirao desetak, kao što su “Rejčel, Rejčel” (Rachel, Rachel) i “Hari i sin” (Harry & Son). Dobitnik je nagrade za životno delo 1985. Bio je jedan od najlepših glumaca svoje generacije pa je često biran za uloge Kazanove. Iza sebe je imao dva braka: sa Džeki Viti (Jackie Witte) i glumicom Džoanom Vudvard (Joanne Woodward).

“Ne možete biti star kao ja, a da se ne probudite svakog jutra sa iznenađenjem na licu: Gospode Bože, ko bi rekao – još sam tu! Neverovatno je da sam preživeo sva pijančenja, cigarete, automobile i ovu karijeru”, govorio je Njumen (Paul Newman) o svojoj karijeri.

Slika 15 Top 10 najlepših glumaca svih vremena

“Da bi neko bio glumac, pre svega mora biti dete” – reči su ovog plavookog šarmera