Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Tvoje telo je tvoje vlasništvo i svakako imaš pravo da radiš sa njim šta ti je volja. Ipak, situacije kada ne razmišljamo trezveno mogu nam doći glave. Ako se okrenete oko sebe, uočićete da svaka druga osoba ima pirsing ili tetovažu. I onda, čak i ako stvarno imate ideju, dobar motiv da to uradite, zamislite se da li je to prava stvar, da li ćete biti samo jedni u moru istih.

Mesto i slika vaše tetovaže mora biti dobro osmišljena, inače ćete u danima starosti proklinjati ludost mladosti. Pogledajte ljude koji su svoje telo naružili nesvesno.

1. Tetovaža poznatih ličnosti

slika 1 Top 10 najružnijih tetovaža

Veliki fan Džulije Roberts ima na svom telu 82 njena portreta

Ovaj Meksikanac obožava Džuliju Roberts (Julia Roberts). Na svom telu istetovirao je čak 82 portreta slavne glumice. S obzirom na to da znamo da joj nije ni muž ni otac, razlog njegovog tetoviranja ni sam Bog ne može naslutiti.

2. Tetovaža lica

slika 2 Top 10 najružnijih tetovaža

Hello, Kitty! I ti si član bande?

Kada vidiš osobu sa tetovažom na licu, u tebi se jave dva osećaja: divljenje jer je toliko hrabra da svakodnevno trpi poglede, iščuđavanja i zgražavanja ljudi, a sa druge strane, žaljenje jer možda nije ni svesna da iz hira može ispaštati kasnije kada shvati da je taj potez bio sulud. Ova vrsta tetovaže bila je izuzetno popularna među zatvorenicima, članovima bandi i plemenima. I njihov motiv bio je jasan – iskazivanje moći. Ali danas, kada se čovek može iskazati na milion načina, suludo je staviti jednu tetovažu “Hello, Kitty!” na sred čela.

3. Krila na leđima

slika 3 Top 10 najružnijih tetovaža

Ako želiš krila, bolje popij jedan Red Bull! Daće ti krila, i to bezbolno

Krila simbolizuju slobodu, i to je lepo, ali ne kada daš petaku da ti ih nacrta. Ova devojka je verovatno raskinula sa dečkom, napila se sa društvom da ga preboli, i slučajno završila sa krilima slobode i protesta. Ljudski je grešiti!

4. Tetovaže zaljubljenih

slika 4 Top 10 najružnijih tetovaža

A šta ćemo u slučaju raskida?

Videli ste sigurno likove koji su svoju ljubav prema ženi pokazivali tetovirajući njeno ime – suludo, da. Ruža – precrtana, Zoka – precrtana, Bilja – precrtana, možda će sa Marom imati više sreće! Ljubavna patetika može se svesti i u granice normale tetovažom početnog slova partnera na nekom skrivenom, slatkom mestu. Ali ko u ljubavnom zanosu razmišlja o tome?

5. Slika zastrašujuće sove

slika 5 Top 10 najružnijih tetovaža

Ova sova više deluje kao uterivač straha nego simbol mudrosti

Sova simbolizuje mudrost, čarobne i misteriozne osobine. Poseduje jedinstvenu sposobnost noćne ptice – dok drugi spavaju, ona široko otvori oči i načulji uši.

6. Embrion

slika 6 Top 10 najružnijih tetovaža

Da li ste znali da bebe rastu na ramenu?

Majčinstvo je posebna radost. Rađanje je nastavljanje naše vrste, ostavljanje potomstva, naše krvi. Opet, koliko god se majčinski instinkt probudio u vama, suludo je i morbidno tetovirati embrion. Posebno na ramenu!

7. Verovali ili ne, veš-mašina

slika 7 Top 10 najružnijih tetovaža

Možda mu je devojka poklonila za 18. rođendan?

Kada bi moja pokojna prabaka istetovirala veš-mašinu, razumela bih. Žene su se u to vreme svakodnevno patile pranjem veša na potoku. Danas je posedovanje mašine za veš imperativ i nešto najnormalnije.

8. Tetovaža pijanih slova

slika 8 Top 10 najružnijih tetovaža

Ko li se tu više zbunio, tattoo majstor ili mušterija?

Ako odete da obeležite svoje telo za duuug period, valjda je normalno da dobro osmislite šta će tu pisati. Pijana slova biće razlog da vam se drugi rugaju, zato dobro proverite pravopis i gramatiku. Izbegavajte tetovaže na nematernjem jeziku!

9. Portret roditelja

slika 9 Top 10 najružnijih tetovaža

"Mama, tata, evo vas!" - "Ali, sine, to nismo mi!"

Vrhunac gluposti. Žao mi je zaista ako je razlog ove tetovaže gubitak najmilijih, ali nije li ružno i neukusno imati na sebi ovako nešto? Više deluje kao znak nepoštovanja!

10. “I’m sexy and I know it

slika 10. Top 10 najružnijih tetovaža

Dobro je pa ne drži usta non-stop otvorena

Samopouzdanje je osobina koju svaka osoba treba da poseduje, ali u granicama normale. Zgodna, seksi plavuša, ok, niko ti se ne protivi. Dovoljno je da to sama znaš! Pozitivna strana ovakve tetovaže jedino je to što se ne vidi stalno.

Izvor fotografija: ugliesttattoos.com


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments