Leto obično jedva čekamo zbog letovanja i godišnjeg odmora, jer to znači i više slobodnog vremena za sve one aktivnosti i hobije za koje do tada nismo imali vremena zbog previše poslovnih obaveza i zadataka. E zato, sada kada se pakujete za put, ne zaboravite da malo mesta ostavite i za omiljenu letnju zanimaciju – knjige!

Ima li lepšeg načina da provedete leto od leškarenja na plaži, sunčanja i čitanja lagane, zanimljive knjige? Mi verujemo da nema i zato smo se uputili u knjižaru Laguna u Immo outlet centru i pronašli pet knjiga koje će vam sigurno ulepšati predstojeće dane odmora!

knjige 6 Top 5 knjiga koje MORAŠ pročitati ovog leta

Jelena Bačić Alimpić “Molitva za oproštaj”

Reč je o poslednjem delu triologije “Kazna za greh”, koje govori o prelomnim godinama, prećutkivanim istinama, lažima, grehovima i ljubavi kao poslednjem utočištu. Roman prati životnu priču Emilije Nojbauer koja posle mnogo godina rada i truda uspeva da ostvari svoj san i postane profesor na Univerzitetu u Beču. Njen mentor i suprug doktor Franc Nojbauer je njena najveća podrška, ali s obzirom na to da polako gubi bitku sa zdravljem, postaje veliko iskušenje za celu porodicu. Osim toga, Emilija se ponovo nalazi na pragu najvažnije odluke u svom životu – da li da nastavi da živi onako kako zapravo ne želi ili da pokuša da povrati ljubav iz mladosti? Sve što smo od nje navikli od početka pisanja i sada se nastavlja, pa ćete imati priliku da budete deo jedne divne životne priče sa puno obrta, neočekivanih situacija, kao i razrešenjem koje će vas ostaviti bez daha. Vikendi i odmori uvek su savršeni uz kvalitetna književna dela, a ovo je definitivno jedno od njih.

knjige 2 Top 5 knjiga koje MORAŠ pročitati ovog leta

Trejsi Ševalije “Plodovi na vetru”

Trejsi je autorka jednog od najpoznatijih bestselera “Devojka sa bisernom minđušom”, a ako vam se dopala ta knjiga, sasvim sigurno će i ova! “Plodovi na vetru” smatraju se njenim najzrelijim i najmaštovitijim delom do sada, a neverovatna istorijska priča koja prati razvoj i napredak Amerike ka zapadu sigurno će osvojiti sve ljubitelje “učiteljice života”. Iako je tematika možda teža i ozbiljnija nego što se to očekuje od knjige koju biste čitali na odmoru, Trejsi nije opteretila roman suvišnim detaljima i činjenicama, već je stvorila prelepu priču koja prati porodicu Džejmsa i Sejdi Gudinaf koji su sa svojom decom nastanili Ohajo u želji da tu izgrade svoj “srećni kraj”. Ali, njihov najmlađi sin Robert ih uskoro napušta i lutajući Kalifornijom u vreme Zlatne groznice pokušava da jednom za svagda odluči hoće li zaboraviti prošlost i ponovo joj pobeći ili će napokon uspeti da dovede svoj život u red i stvori sopstveni dom. A kome ćete se okrenuti vi kad više nemate gde da pobegnete od prošlosti?

knjige 4 Top 5 knjiga koje MORAŠ pročitati ovog leta
Comments