Književnica Dž. K. Rouling (J.K. Rowling) čija je poslednja knjiga o čarobnjaku, Hariju Poteru (Harry Potter), 21. na spisku najprodavanijih knjiga svih vremena, izdaje novu knjigu namenjenu odraslima.

Knjiga nosi naslov “The Casual Vacancy” i biće puštena u prodaju 27. Septembra 2012. u štampanom i elektronskom obliku.

rouling Trach Up: J.K. Rowling izdaje novi roman

Autorka i nova knjiga "The Casual Vacancy"

Roulingova ne očekuje uspeh kakav je imala sa knjigama o Hariju Poteru koje su prodate u 450 miliona primeraka i prevedene na čak 74 jezika, ali je uverena da neće razočarati čitaoce.

Radnja se odigrava u izmišljenom, engleskom gradiću koji potresa iznenadna smrt Berija Ferbradera (Barry Fairbrother). Njegovo upražnjeno mesto u gradskoj skupštini postaje povod za najveći rat koji je gradić doživeo!

Ova crna komedija biće puna provokacija i neočekivanih zapleta, a izvesno je da će se pojaviti i u srpskim knjižarama. Na vama će biti da zaključite da li je Roulingova samo nadarena za maštarije i romane namenjene omladini ili će se proslaviti i knjigama drugačijeg žanra.

Katarina je polaznica naše škole web-novinarstva.


Katarina Mitrović studira prirodne nauke, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da to podeli sa svakim ko bi je saslušao. Omiljeni citat je od Oskara Wildea: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati”.

Comments