Volim tu reč – uhićen. Jest’ kroatizam, ali mi nekako deluje kul. U mom ličnom tripu, ta reč označava nešto više od pukog hapšenja, za mene je to nešto između “uhvaćen, ulovljen” i “uhapšen, ali ne zbog kriminalnih radnji”.

Ispostavlja se da u mom tripu ima zrnce nečega.

Naime, Džordž Kluni (George Clooney) uhapšen je juče u Vašingtonu, ispred ambasade Sudana. Tamo je protestovao protiv nasilja nad građanima Sudana koje sprovodi vlast u toj državi. Demonstranti su takođe zahtevali da se dopusti ulaz humanitarne pomoći u Sudan kako bi se sprečila kriza.

Glumac je napustio događaj u pratnji agenata tajne službe koji su ga i uhapsili kao vođu i jednog od organizatora protesta. Kluni je izjavio da mu je baš drago da je uhapšen, jer će se time skrenuti pažnja na događaje u Sudanu.

Policija je demantovala ove preuveličane izjave i objavila da je glumac uhapšen zbog prelaska označene policijske linije što je samo prekršaj, te da ga nisu odveli agenti, već uniformisano lice iz tajne službe.

kluni Trach Up: Uhapšen George Clooney

Druže Kluni, pođite sa organima reda i bezbednosti

Šta vi kažete, uhićen ili uhapšen?


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments