I muškarci i žene imaju problem kada se radi o odlučivanju o tome šta da spakuju na krstarenje. Glavni razlog je u vezi s finalnom odlukom, vremenom, ali isto tako i tipom krstarenja. Što znači, vaš prtljag treba uvek da uključi i formalnu i neformalnu garderobu i nakit/dodatke. Inspirisani sjajnim turama koje organizuje Travel Boutique napisali smo ovaj tekst.

Ako se pitate šta da nosite na krstarenje, evo odeće koju morate da uključite u svoj prtljag kako biste sigurno uživali u svom odmoru na palubi.

Odeća za žene na krstarenju: Dnevna varijanta

Za odmor u toplijim predelima, ženina garderoba za dan mora da uključuje šorts, majicu, lagane, lepršave haljine, kupaći, top i sunčane naočare i sve ovo se nosi ili uz lagane baletanke ili sandale. Morate da zapamtite da su kupaći kostimi prikladni samo za pored bazena.

slika12 Travel Boutique: Šta da spakujete kada idete na krstarenje

Obucite se zanosno, lagano i svedeno

Svideće vam se i ovaj tekst.

Budite moderni i neka vam bude udobno u bikiniju (pink, tirkizni, crni…). Ne zaboravite i na udobne i moderne šortseve visokog ili srednjevisokog struka koji mogu biti sjajan izbor za dnevnu varijantu na krstarenju. Uparite ih sa stoprocentno pamučnom majicom u nekom funky printu i izgledajte čarobno!

Krstarenje za žene: Večernja varijanta

Večeri na palubi zahtevaju različite odevne kombinacije koje se kreću od lagane do formalne. Kada ste na krstarenju od šest dana, obično će biti dve formalne večeri, dve polu-formalne večeri i isti broj opuštenih, tj. neformalnih večeri. Kao rezultat toga, savetujemo da spakujete jednu-dve koktel haljine i nakit/dodatke koji se slažu (visoke potpetice, nakit…) – za formalne večeri. Na polu-formalnim večerima i onim neformalnim odlučite se za dnevnu varijantu (ali bez kupaćih kostima i bez šortsa).

slika2 Travel Boutique: Šta da spakujete kada idete na krstarenje

Odaberite zanimljive, interesantne, ali upečatljive i za veče prikladne kombinacije

Krstarenje za muškarce: Dnevna varijanta

Dnevna varijanta za krstarenje mora da uključi šorts, farmerke, laganu obuću, majice sa različitim izrezima i u različitim bojama. Odlučite se za dužinu šortsa do kolena za vreme koje provodite pored bazena, ali nosite farmerke tokom ručka ili kada idete na obalu. Ne zaboravite da su polo majice uvek dobra opcija za dnevnu varijantu.

slika3 Travel Boutique: Šta da spakujete kada idete na krstarenje

Interesantne i lagane kombinacije

Krstarenje za muškarce: Večernja varijanta

Mada je poslovno odelo, ili čak i sako, prikladno za formalnu večernju varijantu, za neformalno veče uvek možete da računate na pamučne pantalone-majica kombinaciju. Pokušajte sa klasičnim krojem pamučnih pantalona i nekim dobrim mokasinama ili prikladnim sandalama sa zatvorenim prstima i nećete promašiti.

slika4 Travel Boutique: Šta da spakujete kada idete na krstarenje

Uvek šarmantno, muževno i doterano

Posetite sajt Travel Boutique-a i fan page!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments