Ako stalno srećeš pogrešne tipove, koji te ostavljaju nezadovoljnu, zbunjenu i slomljenog srca (a tako se osećaš i ako si ti ta koja ostavlja),verovatno se radi o onome što u nekome tražiš, nalaziš i prepoznaješ. Možda nemaš ispravan pojam o ljubavi i potrebno je da preispitaš svoje vrednosti i da bolje definišeš ono što tražiš. Preporuka glasi “traži onog, ko će te voleti zbog tebe same” zato što si to što jesi. Uz takvu ljubav, lakše ćeš i na bolji način biti to što jesi.

ljubav 21 Traži čoveka koji će te VOLETI zbog tebe

Onaj zbog koga ti se vrti u glavi, čiji te dodir žari i izaziva leptire u stomaku, možda je zanosan i uzbudljiv, ali ta groznica je ono što će vas na kraju tresti u bolesnom osećanju poraza i sloma. Traži onog u čijem se toplom zagrljaju osećaš bezbedno i puna poverenja, kao da si stigla kući, ili kao da se sunčaš bezbrižna, na plaži pored mora.

On je možda zgodan, upadljiv, visok, opasnog pogleda i potpuno odgovara tvojoj zamisli o romantičnom junaku koji te osvaja. Zaljubljuješ se u svoju sliku, u svoju viziju, a ne u njega, takvog kakav je. Traži onog ko zrači svojom ličnošću, a ne opasnošću po tvoje srce. Onog čija je duša dobra, a srce ispunjeno zadovoljstvom i radošću, jer on će se starati da i tvom srcu priredi radost koju sam oseća. To ne znači da nije važno kako izgleda – izgled uvek zrači onim što unutrašnjost sadrži, a ti gledaj da uočiš to zračenje i da naučiš da ga prepoznaješ kao svojevrsnu lepotu kojom se odlikuju zadovoljni ljudi.

Comments