Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Filmski festival “Slobodna zona” trećeg dana obeležila su značajni filmovi “Nije ti život pjesma Havaja”, “Ponovo zajedno (deset godina nakon rata)”, “Marli”, “Ambasador” i četiri srednjoškolska filma nastala u okviru regionalnog kampa “Slobodna zona junior 2012.”

slika02 Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Živ razgovor povodom filmova

Otvarajući druge po redu Noćne razgovore, koji su nadahnuti filmom “Ponovo zajedno”, režisera Juna Haukelanda (Jon Haukeland), moderator Ivan Milenković nastojao je da diskusiju izmesti iz okvira svakodnevne politike i načina na koji mediji prikazuju pitanja o pregovorima i dijalogu.

Slika01 Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Slobodna zona u toku, pridružite se

Govoreći o tome šta stoji u osnovi razlikovanja između pregovora i dijaloga kao modela sporazumevanja, učesnik filma “Ponovo zajedno” Štajnar Brin (Steinar Bryn) isticao je da pregovori podrazumevaju “izvesnu ušančenost i predpozicioniranost onih koji u tim pregovorima učestvuju”, dok dijalog predstavlja “slobodno kretanje”, a samim tim i mogućnost napuštanja početnih pozicija.

Steinar Brin Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Štajnar Brin, glumac

“Ovo nisu bili pregovori, političari učestvuju u pregovorima, a mi smo učestvovali u dijalogu i na taj način pokušali bolje da razumemo situaciju u kojoj živimo, sebe i druge”, rekao je Brin.

“Morate publici da omogućite da vidi i shvati šta se nalazi iza likova. Moji junaci su pokazali da znaju ko su, a to pomaže da ih razumeju i drugi. To je lekcija ovog filma”, zaključio je režiser Jun.

Četvrtog dana festivala očekuju vas filmovi “Bosanoga (Sasvim slučajna smrt)”, “Rijaliti”, “Moje ime je Li”, “El gusto”, kao i “Blokada” kojim će biti nadahnuti treći Noćni razgovori ovogodišnje Slobodne zone.

Festival će i ove godine imati dve nagrade. Jednu u vidu otkupljivanja televizijskih prava za pobednički film i nagradu publici, odnosno autoru najbolje recenzije o filmu sa festivala.

Vidimo se u Slobodnoj zoni!

Editors choice