Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Galerijskim zidovima popularnost je poslednjih godina samo rasla, i potpuno mogu da razumem zašto. Oni su idealan način da ulepšate i upotpunite prostor u kome živite i da kroz umetnost prikažete lični senzibilitet i stil. Kao neko ko je studirao modni dizajn, u životu sam se konstantno kretala među umetnicima, dizajnerima i ilustratorima – i naučila sam koliko je lepo i značajno okružiti se kvalitetnom umetnošću. Galerijski zid možete urediti na više načina, a ovde ću navesti nekoliko popularnih primera.

View this post on Instagram

Do you have a room of doom? Today I have been tackling our room that is crucial to the happiness of our home but gets the least amount of love, our box room/ dressing room! . . Yes, I’m lucky enough to have a separate room that houses all my clothes but unfortunately because it’s also our dumping ground, I can never get in there to find said clothes and end up wearing the same outfit over and over again that has been dumped on the chair in our bedroom. But no more!! I had a massive clear out today and found clothes I totally forgot existed. Fat chance I’ll fit into them though 😂😂😂 . . . . . #livingroomdecor #lounge #gallerywall #gallerywalldecor #gallerywallinspo #gallerywalls #artoninsta #insearchofjoy #interiorstyling #myhousebeautiful #myinterior #interiorinspiration #mypinterest #ikeaatmine #pocketofmyhome #doerupper #fixerupperstyle #renovation #renovationproject #hometour #cornerofmyhome #houseplants #urbanjungleblog #urbanjungle #greenvelvetsofa #greenvelvet #sofaofdreams #interior2you #myeclecticmix #eclecticdecor

A post shared by Mel Boyden ♾ (@melaniejadedesign) on

Simetrično raspoređen

Ukoliko ste pedantni i volite da sve ima svoj red, galerijski zid možete organizovati upravo u tom stilu. Preporučila bih da odaberete temu, i u odnosu na nju izaberete ili fotografije, ili ilustracije istih formata, a zatim ih uramite u identične ramove. Nakon toga, rasporedite ih na zidu u simetričnim formacijama. Time ćete dobiti koherentnu celinu, koja će biti pedantna ali opet kreativna u izboru samih radova.

Lepota je u haosu

Ipak, ukoliko ne želite da sve bude preterano namešteno i “iscenirano”, i želite da ostavite utisak spontanosti – to je kroz galerijski zid takođe moguće i može veoma zanimljivo da izgleda. U ovakvom stilu može postojati jedna nit koja sve povezuje, bilo da je to stilsko jedinstvo svih radova ili boja rama, ali možete da se prepustite i kompletnoj “anarhiji“. Pri ovakvom uređivanju pustite mašti na volju i uklapajte spontano radove kako ih budete nabavljali. Ne morate brinuti o simetriji među radovima, isprobavajte različite visine kačenja i veličine formata printova. Ovde vam vodilja može biti overall paleta boja.

Editors choice