Galerijskim zidovima popularnost je poslednjih godina samo rasla, i potpuno mogu da razumem zašto. Oni su idealan način da ulepšate i upotpunite prostor u kome živite i da kroz umetnost prikažete lični senzibilitet i stil. Kao neko ko je studirao modni dizajn, u životu sam se konstantno kretala među umetnicima, dizajnerima i ilustratorima – i naučila sam koliko je lepo i značajno okružiti se kvalitetnom umetnošću. Galerijski zid možete urediti na više načina, a ovde ću navesti nekoliko popularnih primera.

Simetrično raspoređen

Ukoliko ste pedantni i volite da sve ima svoj red, galerijski zid možete organizovati upravo u tom stilu. Preporučila bih da odaberete temu, i u odnosu na nju izaberete ili fotografije, ili ilustracije istih formata, a zatim ih uramite u identične ramove. Nakon toga, rasporedite ih na zidu u simetričnim formacijama. Time ćete dobiti koherentnu celinu, koja će biti pedantna ali opet kreativna u izboru samih radova.

Lepota je u haosu

Ipak, ukoliko ne želite da sve bude preterano namešteno i “iscenirano”, i želite da ostavite utisak spontanosti – to je kroz galerijski zid takođe moguće i može veoma zanimljivo da izgleda. U ovakvom stilu može postojati jedna nit koja sve povezuje, bilo da je to stilsko jedinstvo svih radova ili boja rama, ali možete da se prepustite i kompletnoj “anarhiji“. Pri ovakvom uređivanju pustite mašti na volju i uklapajte spontano radove kako ih budete nabavljali. Ne morate brinuti o simetriji među radovima, isprobavajte različite visine kačenja i veličine formata printova. Ovde vam vodilja može biti overall paleta boja.

Comments