Vertikalna formacija

Ako nemate veliki slobodan zid u stanu, možete da iskoristite i prazan vertikalni prostor između vrata ili prozora, ili gde god ga imate u stanu. Kada raspoređujete radove na ovakav način, važno je da na umu imate na kojoj visini pogled pada na zid, i da favorite među grafikama stavite na centralno mesto. Radovi koji nisu previše detaljni i zahtevni za gledanje bi trebalo da stoje bliže podu ili plafonu.

Horizontalno raspoređeni radovi

Još jedan kreativan način da imate galerijski zid, a da ne kačite ilustracije i fotografije direktno na zid – jeste da iskoristite horizontalnu policu u dužini zida i na nju samo stavite uramljene radove. To je romantična formacija koja može biti uredna, ali istovremeno i interesantna ukoliko se igrate sa veličinama ramova.

I finalno, ukoliko tražite inspiraciju i umetnike od kojih biste poručili printove – evo nekoliko domaćih ilustratora koje preporučujemo. Međusobno se veoma razlikuju, tako da možete naći ilustracije koje se uklapaju uz više različitih estetika i tipova enterijera, ali sve su jedinstvene. Kupovinom njihovih radova podržaćte umetničku scenu u Srbiji i u isto vreme ulepšati sebi svakodnevni život.

Rialda Dizdarević Obuljen

Tijana Tripković

Dobre brlje – Marija Matić

Miss Poppy

Diana Adili

Naslovna fotografija: instagram.com/melaniejadedesign

Jovana Pantić

Comments