Dokaz da maksimalizam kao trend postaje sve popularniji, predstavlja i činjenica da je prošle godine Cardi B iskoristila Lindu Evangelistu i njenu dobro poznatu fotografiju u Chanel modelu kao glavnu inspiraciju za svoj outfit, a ona je svoj omaž ovom dizajnu ponela u emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Outfit je uključivao mnogo zlatnog nakita i kaiševa preko crnog kožnog bodija. Za Cardi B je ovo bio modni pogodak, jer je u pitanju odličan kostim za scenu, a pritom prenosi modu devedesetih u najboljem mogućem svetlu. S obzirom na to da reperi današnjice na sebi svojstven način diktiraju modu, Cardi je jedan od ženskih frontmena rap scene koji postavljaju trendove. Ovo i ne treba da nas čudi jer, kako prenosi TIME magazin, ova reperka je jedna od najuticajnijih ljudi danas.

Slobodno možeš da sve što je u tvom ormanu minimalno, polako ali sigurno skloniš bar na neko vreme. Okej je povremeno poneti i jednostavan outfit, ali ako si oduvek želela da preteruješ sa modom, sad je vreme. Misli na velike i možda pomalo cringe fashion trendove, poput biciklističkog šortsa princeze Diane, koji je nedavno u vidu ode princezi ponela za shooting i Hailey Bieber

Devedesete su se odavno vratile na velika vrata, samo što smo se bespotrebno trudili da to ignorišemo. Trendovi poput cipela špicastog oblika, famoznih mom jeans, pa sve do malih naočara u stilu Matrix  filmova su samo neki od njih koje možda malo i žalimo, ali ipak i dalje besramno uživamo u njima.

Jedno od zlatnih pravila maksimalizma je da nikad nije dovoljno. Uvek može još nakita, još boja, još svega. Samo budi sigurna da to dobro izgleda.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Comments