Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Njihov ego zahteva pre svega, poštovanje – i to je u redu. Svako voli da bude tretiran sa uvažavanjem i poštovanjem. I svako zaslužuje poštovanje. Kad emocije preovladaju, a naročito nesigurnost, nezadovoljstvo i bes, dešava se da zaboravimo da ukazujemo partneru poštovanje i da počnemo da ga tretiramo kao da to poštovanje i ne zaslužuje. Ako je to tačno, da on ne zaslužuje poštovanje, šta onda tražite u toj vezi? A ovo su najčešći načini na koje izražavamo nepoštovanje i sumnju u partnerove vrednosti.

View this post on Instagram

We like Paris

A post shared by Cole Herrmann (@cole_herrm) on

Niski udarci

Kad se naljutimo i posvađamo, sklone smo da optužujemo partnera na način koji je izuzetno neprijtan – zaboravljamo sve što nam se kod njega dopada i “udaramo ispod pojasa“. To su optužbe koje počinju sa “ti nikad” ili “ti uvek“, a to prosto nije fer. Trebalo bi da naučimo da se svađamo, tako da izražavamo svoja osećanja, u formi “kad ti uradiš (ili ne uradiš) to i to, ja se osećam tako i tako“, savetuju psiholozi.

Vaspitavanje

Kad muškarce tretiramo kao nevaspitanu decu, „popujemo“ im i pokušavamo da im govorimo šta treba da rade i kako treba da se ponašaju, umesto da se koriguju, oni pružaju otpor. Ovakav tretman izaziva upravo suprotno od onog što želimo da postignemo – ako partnera grdite kao da ima pet godina, on će se naduriti i ponašati kao da ima tri. I vi biste se tako osećali – kad vas neko svojim stavom stavlja u poziciju deteta, onda se i ponašate kao dete. Ako vam neko njegovo ponašanje zaista smeta, ugrožava vas na nekom nivou i neprihvatljivo vam je, to treba da iznesete kao problem koji vi imate i pozivate partnera da vam pomogne da ga rešite.

Editors choice