Ovan je prvi znak Zodijaka u zapadnjačkoj astrologiji i vladar mu je Mars. Ljudi koji su rođeni između 1. marta i 19. aprila su u ovom znaku. Generalno, uvek ih povezuju sa vatrenim elementima, te su s toga vrlo ekstrovertni i muževni. U narednim redovima ćete saznati sve što vas zanima kada je u pitanju muškarac Ovan.

Najvažniji aspekt njihovog karaktera je da su ekstremno skloni avanturi id a vole da rade stvari ad hock, tj. da sve odlučuju u trenutku. S toga, biti u vezi sa muškarcem u znaku Ovna je prilično nesiguna priča! Jako se brzo zaljube, gotovo na prvi pogled, i jednog Ovna kom se dopadate nije lako izbeći jer, prosto, neće prihvatiti Ne kao odgovor.

Dok ste u vezi sa muškarcem u znaku Ovna, korisno je da znate da se s njim sve dešava u velikom ubrzanju jer on ne ume da živi život dosadno. Partneru posvećuju puno ljubavi i pažnje, i uvek su oduševljeni količinom neodoljivog šarma koji ih okružuje. Međutim, živeti sa jednim Ovnom ume da bude jako iscrpljujuće, i to najviše zbog brzine kojom žive.

U prirodi muškarca Ovna je da stalno bude u pokretu, isprobava nove stvari sa izuzetnom strašću. Oni su nezavisni mislioci, te često iznose mišljenja i stavove o kojima se, do tada, ništa nije čulo ili niko o tome pre nije pričao. Ako ste u vezi sa nekim u znaku Ovna, očekivaće dag a podržite do kraja. Njihova ličnost privlači mnoge, pa su zbog toga često poznati u krugovima gde se kreću. Devojka koja se zabavlja sa muškarcem Ovnom mora da shvati da je to činjenično stanje i da se neće promeniti.

Iako privlače ljude koji im vremenom postaju sjajni prijatelji, umeju često da se ponašaju kao deca i da se agresivno postavljaju tokom razgovora, dogovora, čak i da postanu nasilni (verbalno/fizički) ukoliko se neko ne slaže sa onim o čemu oni govore.

Pročitajte i ovo: Šta vas najviše plaši – prema vašem horoskopskom znaku

Muškarci u horoskopskom znaku Ovna su izuzetno temperamentni i apsolutno obožavaju svoju nezavisnost. S toga, devojke koje su navikle da ‘diriguju’ vezom moraju da uzmu u obzir posledice pre nego što pokušaju da dominiraju jednim Ovnom. Ovo bi moglo da bude izuzetno opasno za vezu, s obzirom da Ovnovi mrze da prate nečija mišjenja, ili da se ponašaju po propisanim pravilima. Ako to i rade, uvek budu neraspoloženi, i to veoma. Štaviše, brzo ih popusti interesovanje i prebace se na nešto drugo.

Za Ovna je normalno da stalno bude u nekoj vezi, tačnije, u jednoj, pa u drugoj, pa u trećoj, jer se jako brzo zaljubljuju i isto tako lako odljubljuju, i odmah prelaze na nekog drugog. S obzirom da uvek reaguju u trenutku, poznati su po tome da se često žene izuzetno mladi. Međutim, među muškarcima Ovnovima nije isključeno ni nekoliko brakova.

Kako osvojiti Ovna?

Muškarac Ovan najviše ceni žene koje su mu slične, žene koje su jednako vole akciju i avanturu kao on. Kada idete na dejt sa njim nikada neće znati šta vas očekuje, da li će vas voditi na skakanje padobranom, planinarenje ili večeru u drugom gradu, ili čak drugoj državi. Sa Ovnovima se nikad ne zna i u tome je njihova najveća čar.

Dopustite da on vodi, da smišlja šta ćete raditi na dejtovima, da vas pozove na večeru, da inicira sve prve korake – jer voli da je dominantan. Takođe, voli žene koje su svesne svojih aduta, koje znaju da ih istaknu, odećom ili šminkom. Pored toga sviđaju mu se žene koje su inteligentne i to i te kako pokazuju. U suštini, ako ste ostvarena, nezavisna žena koji živi život punim plućima – u vas će se sigurno u nekom trenutku zaljubiti neki Ovan, jer upravo to je ono što njih najviše privlači.

Tim osobinama ćete ga osvojiti, ali treba da uzmete u obzir da je muškarac Ovan jedan od najnevernijih znakova zodijaka. On će uvek usput flertovati sa ženama, odmeravati ih, čak i kada nema nikakve namere. Zato morate biti žena koja je sličnih svatanja, ili da vam bar ne smeta njegova takva priroda.

Pročitajte i ovo: Koja je vaša duhovna životinja, prema vašem horoskopskom znaku

Nemojte nikada pokušavati da ga promenite, on uopšte nije takvog karaktera da se nekome prilagođava. Ako mu vreme sa vama postaje više neprijatno nego prijatno, nemojte se iznenaditi ako “odleprša”. Ovo Ovnove čini vrlo lošim izborom za dugu vezu, ali uzmite u obzir da nije svaki Ovan takav i da su tu umešane i razne druge planete koji će odrediti pojedinosti njegovog karaktera.

S toga, ko god da se zabavlja sa muškarcem Ovnom bi trebalo da bude obazriv jer se lako odljubljuju i nisu baš pouzdana ‘ljubavna valuta’. Zbog ovoga je Ovan sposoban da funkcioniše jedino sa drugim vatrenim znacima kao što su Strelac i Lav.

 

Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments