Želite da postanete ranoranilac? Onda prestanite da govorite sebi kako niste osoba koja funkcioniše rano ujutru.

Svesni ste da je ranije ustajanje jedan od najboljih načina da budete mnogo produktivniji, a verovatno ste i čuli da su neki od najboljih svetskih preduzetnika ranoranioci. Ipak, bez obzira koliko se trudili ne možete da se odviknete od toga da gasite alarm kada zvoni i odlažete ga na svakih pet minuta.

Ako se i vi često nađete u ovoj situaciji, ne brinite. Ne morate se pomiriti sa tim da vam je teško da ustanete ranije i da pustite da produktivnost samo proleti kroz vaše prste. Nikad nije kasno da počnete sa promenom loših navika. 

Budite se samo minut ranije svakog jutra

To što ste navili sat deset minuta ranije uopšte ne znači da ćete tada i da ustanete, naročito ako nastavite da odlažete alarm za neko vreme. U tom slučaju vaš organizam se navikava da čuje alarm ranije ali “zna” da može još malo da odmara i nastavi da spava. U ovom slučaju može često da se desi da se uspavate mnogo duže i zakasnite na posao.

Nećete imati ništa od toga ako navijete alarm pola sata ranije ako ga istog trenutka ugasite i nastavite da spavate. Zato navijajte alarm svakog dana po minut ranije dok vam se organizam ne prilagodi. Kada naviknete da se budite svaki put bar minut ranije, postaće vam lakše i da odmah ustanete i počnete na vreme da se spremate za posao i dnevne obaveze.

8810 Trikovi koji ćete NATERATI da ustaneš ranije

Motivišite sebe da postižete “sitne” pobede

Buđenje u pet izjutra neće doneti nikakve rezultate ako je vaše redovno vreme za ustajanje u osam sati, jer ćete nastaviti da spavate a čak i ako ustanete od silnog umora u toku dana izgubićete produktivnost koja vam je potrebna. Zato uvek treba da se fokusirate na “sitne” pobede, jedno po jedno, malo po malo. Kao što stručnjaci objašnjavaju da je mnogo lakše izgubiti veću težinu nakon što ste već izgubili jedan kilogram, tako navikajte sebe da se budite ranije malo po malo dok ne dostignete onih ključnih pola sata pre standardnog vremena.

6610 Trikovi koji ćete NATERATI da ustaneš ranije
Comments