Koliko god se trudili da živimo zdravo, iskušenja su svuda oko nas.

Bilo da se radi o provođenju vremena pred kompjuterom, jer želimo da baš danas odgledamo celu sezonu omiljene serije, ili neutoljivom potrebom za nezdravim grickalicama, s vremena na vreme prosto moramo da skrenemo sa puta.

Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da ne podlegnete iskušenjima, da održite tempo svog zdravog života, ali i motivaciju za njega.

zdrav život 2 Trikovi za zdrav život

Ne možete da odolite slatkišima ili grickalicama? Priuštite ih sebi s vremena na vreme, ali kesicu podelite na nekoliko malih porcija i ograničite se na jednu porciju dnevno.

Dok sušite vašu kosu fenom, fen stalno premeštajte iz jedne u drugu ruku, a u slobodnoj ruci držite teg i vežbajte njim. Tako će dvadeset minuta sušenja kose proći produktivno po vaše mišiće!

Lekari su dokazali da glasno psovanje može delovati terapeutski ako vas nešto boli. Ako ste sami, a imate glavobolju – dopustite sebi malo ovakve zabave.

Napravite muzičku plejlistu tačno u onom trajanju koliko dugo želite da vežbate. Tako nećete morati da gledate na sat, a uživaćete u treningu u ritmu vaših omiljenih pesama.

zdrav život 1 Trikovi za zdrav život

Ako vas baš mrzi da šetate ili trčite, povedite sa sobom psa i trening će odjednom postati mnogo zabavniji.

Svakog jutra popijte čašu mlake vode sa limunom na prazan stomak, i vaš metabolizam će momentalno živnuti.

Zatežite s vremena na vreme stomačne mišiće tokom višečasovnog sedenja u kancelariji. To vas neće ometati u radu, vežbaćete, a niko neće primetiti.

zdrav život 3 Trikovi za zdrav život

Ako ne unosite dovoljno tečnosti, na posudi za vodu označite vremenske intervale kada morate da popijete nekoliko gutljaja vode, i pridržavajte se toga. Ako zakasnite, sleduje vam dupla doza.

Svakog dana ograničite vreme pred TV-om na dva sata, a naterajte se da vam trening traje minimalno 30 minuta.

Kratkovidost je veliki problem današnjice. Lekari predlažu da svakodnevno, na svakih 20 minuta na bar 20 sekundi gledamo u tačku koja je od nas udaljena 20 metara i smanjićemo rizik od kratkovidosti.

zdrav život 4 Trikovi za zdrav život

Izbelite zube korom banane! Dobro protrljajte zube unutrašnjom stranom kore banane, pustite da malo odstoji, a potom dobro istrljajte sve suvom četkicom, pa isperite. Iznenadiće vas efekti!

Ako vam je teško da vežbate, udružite se sa prijateljem i međusobno se podržavajte.

zdrav život 5 Trikovi za zdrav život

Uvek imajte spakovanu torbu za teretanu, i u frižideru spremne sastojke za smuti.

Jasna Stanić

 

Comments