Nekoliko veza je već za vama, a vreme prolazi vrtoglavom brzinom. Ne radi se toliko o vašim godinama, koliko o osećaju da vam život prolazi, a prave stvari izmiču, ili su već za vama. Dovoljna je jedna velika i neuspešna ljubav, da vas to osećanje neuspeha uzjaši i krene da vas mamuza iz veze u vezu. Potraga za ljubavlju, volimo da mislimo, dok se trkamo sa vremenom, gonjeni osećanjem neuspeha i nadom da će možda onaj sledeći biti pravi. Ili da će makar biti dovoljno prihvatljiv da bude poslednji.

Trudimo se da svoje strahove držimo pod kontrolom, da ne dozvolimo da nam pokvare zabavu i da nam unište šanse kod onog sledećeg, jer znamo da muškarci beže od udavača i da zračeći zebnjom nećemo privući adekvatnog partnera. I mislimo da nam uspeva. Ali, znate šta? Oni su svesni toga. Namirisaće našu potrebu da ostvarimo ozbiljnu vezu, koja vodi u još ozbiljniju vezu, iako svoja stremljenja obilato parfimišemo spontanošću, otvorenošću i samopouzdanjem.

Zena i muskarac Trka s vremenom – da li je sledeći onaj pravi ili je samo poslednji

Umeju oni to i da artikulišu, kunem se, čula sam:

“Ona je super cura, pametna i sposobna i zgodna i prijatna, ali njoj je vreme da se uda. Svaki sledeći je potencijalni muž, neću da joj trošim vreme i nemam tu šta da tražim.”

Comments