Da imam pregršt slobodnih dana u godini, barem bih jednom godišnje išla u Prag. Najozbiljnije. Ovako nekako nije zgodno. Treba svašta videti, a dana godišnjeg odmora je malo, i onda nekako dođe preveliki luksuz ponavljati isti grad pet puta, ali da mogu ja bih. Jedan je od malobrojnih gradova koji sam svaki put videla drugim očima i potpuno ga drugačije doživela jer nudi toliko toga ali nekako suptilno, da je sav u otkrivanju i istraživanju. Zato danas pričamo o gastronomskim gurmanlucima i sjajnim pijacama koje možeš naći u Pragu. Vodič za iće i piće po praškim pijacama. Bilo da tražiš sveže lokalne proizvode ili neobična gastronomska iskustva, Prag je pravi teren za sve ljubitelje dobrih ukusa.

Iz godine u godinu tržnice sa hranom počinju da iskaču jedna za drugom u Pragu, i privlače ne samo mnogobrojne turiste već i lokalce. U potrazi za domaćim proizvodima, visokog kvaliteta, na ovim pijacama završavaju svi isprobavajući lokalni sir ili vijetnamske specijalitete. Za autentičan ukus Praga, pored restorana svrati i na neko od ovih mesta.

Náplavka

Pijaca Náplavka na obali reke otvara se svake subote rano ujutru, i gužva je od prvih pola sata otvaranja do kraja tako da ćeš možda želeti da požuriš da bi probala najbolje stvari. Na štandovima se prodaje sve od sezonskog voća i povrća lokalnih proizvođača, do ručno rađih dobara kao što su sapuni, kozmetika prirodna ili grnčarija. Sjajna lokacija ovo mesto čini veoma popularnim budući da je u samom centru grada i da se odatle pruža neverovatan pogled. Pored tradicionalnih čeških slatkiša koji na ovoj pijaci važe za jedne od najboljih, ovde možeš da neometano uživaš u pogledu na reku, predivan gradski pejzaž i praški zamak.

Comments