Slobodno možemo da kažemo da nema ničeg nevinog kada je nova serija u produkciji televizije HBO u pitanju.

Misterija? Tu je! Drama? Check! Vrhunski holivudski glumci? O, da! Savršeni pejzaži naizgled idiličnog kalifornijskog grada? Još jedan plus!

Bazirana na romanu „Big little lies“, serija „Nevine laži“ koja je sinoć, 20. februara, počela da se emituje i na HBO Adria, samo jedan dan nakon svetske premije, počinje rečima i nazivom epizode – „Neko je mrtav“, nakon čega serija maestralno koristi motiv ubistva da nas uvuče u dramu i misteriju: Ko je mrtav? Ko je ubica?

Ali pre nego što krenemo da se igramo igre nagađanja, vratimo se na početak. Dve mega zvezde Nikol Kidman i Riz Viderspun, osim što igraju glavne uloge, upisale su se i među izvršne producente ove serije, a spisak poznatih imena se odavde samo nastavlja: Zoi Kravtic, Šejnli Vudli, Laura Dern, Aleksandar Skarsgard…

nevine laži 3 TV #PREPORUKA: Zašto ćemo ovog proleća bez daha pratiti seriju Nevine laži

Serija koja će imati sedam epizoda, u prvoj upoznaje gledaoce sa bogatim majkama, čiji se životi menjaju kada se u njihov grad doseljava samohrana majka Džejn, a njen sin polazi u isti razred kao i deca ostalih junakinja. Već prvog dana škole, jedan naizgled bezazleni događaj, pokrenuće lavinu drugih dešavanja koja će, očigledno, kulminirati – ubistvom!

Ovaj dramski zaplet koji na prvi pogled možda zvuči kao nešto što smo već videli, zapravo prikriva neke mnogo ozbiljnije teme modernih brakova i veza kojima se treba baviti. Ove žene nisu samo majke. One su, za početak, podeljene među sobom na majke koje rade i majke koje ostaju kod kuće da paze na svoju decu. Osim toga, muče ih problemi koje žele da sakriju – seksualno nasilje, nasilje u porodici, usponi i padovi kroz koje prolazi svaka veza i brak, vernost, statusna (ne)ravnopravnost i još mnogo toga.

nevine laži 4 TV #PREPORUKA: Zašto ćemo ovog proleća bez daha pratiti seriju Nevine laži

Ovo su samo neki razlozi zašto je moraš gledati:

Comments