Svakodnevno okruženje postalo je izvor stresa – buka, gužva, žurba, svuda oko vas. Na ulici, u prevozu, u kancelariji, prodavnici, teretani… Potrebno je da vam dom bude utočište, oaza mira i prijatnosti, u kojoj možete da zaboravite na dnevnu užurbanost i da se u potpunosti opustite. Oplemenite svoj dom, pročisite ga i pokrenite dobru energiju, uz pomoć nekoliko vodećih Zen principa za uređenje prostora.

Nabavite biljke sa supermoćima

Biljke su organski deo Zen principa i snažno utiču na energiju prostora i na raspoloženje. Saksija bosiljka će pomoći u kanalisanju stresa, jer bosiljak sadrži (i otpušta u prostor) jedinjenje koje smanjuje moždanu aktivnost, karakterističnu za stanje stresa. Bosiljak možete koristiti i kao začin, koji ćete gajiti u saksijama u svojoj dnevnoj sobi, pa ćete od ove biljke imati dvostruku korist.

tvoj prostor tvoj zen 1 Tvoj prostor, tvoj Zen

Dekorišite prostor detaljima u plavoj boji

Plava boja deluje umirujuće, usporava rad srca i poboljšava kvalitet sna. Obojte zidove spavaće sobe u plavo, a u dnevni prostor unesite detalje – jastučnice, lampe, prostirke, slike i figure, na kojima dominira plava boja.

Comments