Da, da, naravno da o proleću sad malo ko razmišlja, treba preživeti zimu prvo, ali moramo se složiti da nas kalendar već od odavno prošlih Nedelja mode tera da gledamo unapred. Brže od kalendara i ispred zime.
Nakon pregledanih revija i revija, izvesni paterni koji se ponavljaju su uočeni kao i ključni trendovi.
S toga, bez daljeg odugovlačenja, predstavljamo ti 15 top trendova koji će obeležiti proleće pred nama. Nije rano da počneš da se raduješ!

Art će spasiti svet!

Umetnost je zapljusnula modne piste i našla se u mnogobrojnim komadima za sezonu proleće 2018. Sve je počelo u Njujorku sa Raf Simonsom koji je od Sterling Rubyja poručio,raznobojnu scenografiju, i smestio printove Andy Warhola na plastična platna haljina. U Milanu, Prada se i za scenografiju i kolekciju opredelila za printane stripove umetnica iz 30-ih i 60-ih, dok je Rei Kawakubo u svoju novu kolekciju uvrstila printove italijanskog umetnika Giuseppea Arcimboldoa, koji su zapravo nadrealistička interpretacija voća i povrća.

Chic svetlucanje

Neki modni brendovi su uveliko poznati po tome da se ne boje da dodaju malo sjaja ovde malo šljokice onde. Međutim, ove sezone deluje kao da je još veći broj dizajnera želeo da produži praznični duh i pobegne u blještavu svetlucavost žurki. Čak je i Céline predstavio potpuno belu, dugu do poda haljinu prepunu šljokica- to nešto govori.

Slip haljina u novom izdanju

Znamo svi, slip haljina nije novi izum, ali ipak ova sezona donosi promene. Od jednostavnog, minimal komada, ova haljina je postala statement. Ukrašena, obogaćena šljokicama, za ovu apgrejdovanu verziju slip haljine, ne važi više pravilo da je poput spavaćice. Pravi urbani party komad.

Providno

Vreme je za prozračne tkanine u slojevima. Što više to bolje. Mnogi dizajneri su predstavili lookove sa delovima tila preko drugih ready-to-wear komada, ili jednostavno providan materijal preko nekog drugog providnog komada za zadivljujući efekat presijavanja.

Fantastično plastično

Očigledno sve što je providno u toj meri da se bukvalno gleda kroz njega, ima svoj trenutak na modnoj sceni. Trend je zaživeo nakon što je Simons debitovao sa krznenom bundom prekrivenom plastikom na reviji Calvin Klein 205W39 za jesenju kolekciju. Sada imamo Balmain, Chanel, and Off-White koji su nastavili njegovim putem.

Comments