“Ko te zorom budi kada mene nema…” Ojsa! U kafani na stolu, pa niz ulicu sa štiklama u rukama, u tankim najlon čarapama i nestabilnim partnerom – što od pića, što od drugih opijata, bockala je suve delove asfalta. Tijana. Tog je aprila proleće bilo čudno, više nalik nekoj lošoj imitaciji jeseni. Na puderu se lepi prašina pijane zore, u glavi tutnji Zorica Marković i najveći hitovi, a vetar nanosi dim njegove cigarete pravo na njene, spalim krejonom, uokvirene oči. Lep su par, ne može se reći.

Ili ste bekrija ili ste mica, rekli bi ljudi, a ja bih nekako ispravila u – ili ste bekrija sa stilom, ili ste bekrija seljak (termin definiše osobu veseljaka koji nema mere, koji lomi, popije više nego što može podneti, uglavnom završi u tuči, o čemu se sutradan ponosito hvali) ili svakako povučen tip.

O kamen se spotakla, zadržala za njega, a onda su oboje završili na trotoaru, smejući se lošem padu i saznanju koliko su zapravo nestabilni.

Stigli su do stana, naciljali ključ u bravu, glasno dišući. Noć je učinila svoje. Srušili su zidni plakar pored kupatila, imali najdivljiji seks (što bi se reklo, uza zid, dok je njena haljina odigrala strašnu ulogu u datom momentu), a potom se svukli niza zid i zapalili cigaretu. Pijano se kikotala. Završili su ležeći u kadi, tuš je sa visine udarao u njeno lice i njegov vrat, usne su bile mokre, klizili su jedno uz drugo.

To je bila velika ljubav.

Ljubav dvoje bekrija.

Ljubav hedonista koji su znali kako da udahnu život, da ponekad ne postave granice, da se ljube i uvijaju tamo gde nikako nije bilo dozvoljeno…

Kao i uvek, sa jutarnjim mamurlukom sledili su zaključci da ne ide toliko preterivati, da neće ovo i neće ono… Ali to su bili oni i oni su tako voleli. I znali su da će već sledećeg vikenda, kada ih društvo bude pozvalo na zakazani tulum, promeniti mišljenje.

Dan je prošao mirno – što uz brufen, što uz cedevitu, bioskop i pranje belog veša, nova nedelja je počela svojim redom nakon fine nes kafe i pahuljica sa kiselim mlekom, krenuli su na posao, projekti, fascikle – sve je bilo tu – poljubac i prisan zagrljaj. Ponedeljak.

– Čuvaj se, mila.

– Volim te – pomilovala ga je nežno po obrazu.

Popodne ju je autom sačekao ispred zgrade gde je radila, otišli su na kolače, pa do prodavnice u nabavku za tekuću nedelju… Natovareni kesama ušli su u mračan stan, sa prozora pogled je pucao na velelepna svetla grada, upalili su lampu, pustili tihi jazz i…

veče je teklo…

***

U današnjoj Twitter rubrici žene osvajaju teritoriju. Nije da sam pristrasna – nisam, majke mi, samo sam, eto, iz nekog meni samoj nepoznatog razloga, ovaj dan posvetila vama, nama, ženama. Možda histerične, brbljive, cvrkutave, naporne, možda žene – jednom rečju, mi ovako provodimo dane.

Citat dana podelila je Fabiola Berakasa (Fabiola Beracasa).

Citat Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Ovo je sve

Olja Crnogorac nam maše iz inostranstva u prelepoj odevnoj kombinaciji.

Olja Crnogorac Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Un bacio per tutti

Devojke Victoria Secret predstavljaju neodoljive spavaćice, korsete i donji veš za dame i buduće mlade. Be my bride! Celu kolekciju pogledajte ovde. Mijau.

Viktorijin anðeo Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Ja mogu sve

Sunce, a sa njim i bosa stopala. Roberto Cavalli daje nam predlog svojih dizajniranih sandala. Da li biste ih rado prošetale Kalemegdanom, drage dame?

Sandale Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Sandale za samouverene žene

Ivan Ivanović u svom stilu. Humoru nikada kraja.

Crtani film Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Pitam se, pitam…

Volite li tračeve? Ja pitam i ne volim. A portal Tračara pita nas kako nam se sviđa novi izgled Kaje Ostojić.

Kaja Ostojic Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Novi izgled

A ovako ista lumpuje. Poznati u provodu. Kaja Ostojić sa društvom.

Kaja Ostojic u dru¹tvu Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Pola vino, pola voda, sve se ljulja osim poda

Brend Burberry iz svoje nove kolekcije. Ukoliko volite ovakve tonove i haljine, ovo je pravi izbor za vas.

Vecernja haljina Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Sofisticirana večernja haljina iz londonske kolekcije 2013. godine

I naravno, najslađe za kraj, ono što se najsočnije čeka – Jelena Karleuša bez šminke! Kako ocenjujete njen izgled, od jedan do deset?

Jelena Karleusa Twitter na crvenom tepihu: “Malo levo, pa desno, hopa cupa”

Svaki dan kada ne moram da se šminkam je dobar dan. Noć je još bolja


Ana Milošević, diplomirana novinarka, igra glavnu 24-časovnu ulogu svog života nadajući se da će daske koje život znače postati realnost. Obožava fotografiju, pisanu reč, stvaranje. Racionalni hedonista, ne može bez muzike i prijatelja, prezire površnost i ljudsku glupost. Nezamisliva bez osmeha. Energična. Radi na 120% i farba se u plavo da zavara neprijatelja.

Comments