Noge su joj se primetno tresle ispod lanene svetloroze haljine, želudac i cela utroba zalepila se za dušnik, oseća blagu mučninu (čitaj, pristojno guta pljuvačku i odbrojava sekunde do povraćanja ) u ruci steže vlažnu antibakterijsku maramicu i desnim okom škilji u zemlju od koje se odvaja. Kažem odvaja!? O, realnosti surova li si. Avion. Aerodrom. Njeno prvo letenje i neće se završiti kako valja.

U principu, trebalo je da odigra totalno kul, priča je sledeća: Mlada slikarka se odazvala pozivu svog prijatelja Inga Šiuna , da bude počasni gost njegovoj izložbi i leti za Tokio; slike, ulje na platnu, avangarda, teru se jedna o drugu u boksu koji će je dočekati na željenu destanaciju, kada bude sletela.

Sletela?!

O Bože, pa ona leti! Lice joj je promenilo boju. Ovom letu nikada kraja. Stjuardesa je već donosila ćebe da je pokrije, čaj, kao i kiselu vodu, a ako niko nije primetio onda i jedan brufen, hm, kombinacija za seriju WTF?

– Oprostite, gospođice!

I uvali se više nego zgodna prlika do njenog sedišta, stavi joj ruku na čelo nežno prelazeći od šiški do obrva. Trnci joj sjuriše niz leđa.

U, jbt, jesam li već poginula u ovoj konzervi ili se meni ovaj Adonis pričinjava? Gubi tlo pod nogama njena, nazovimo to, manje realna strana mozga.

– Pardon? – njena realnija strana je nažalost bila brža.

– Posmatram Vas već neko vreme, ne delujete kao da se dobro osećate. Budite ljubazni, molim Vas, i pridružite mi se na ručku u Tokiju, evo stižemo za koji minut, mora da ste ogladneli.

Gleda i ne veruje, sluša i veruje još manje.

Ko još pihvata ponudu potpunog neznanca u potpuno nepoznatom gradu sa jezikom koji je opet potpuno stran?! I kako se uopšte usuđuje, laksavi podli vuk! Nju je našao da obrlati. Idi tamo pa lovi nekog drugog, gospode me sakloni današnjeg sveta. Kakva uvreda! Šta on zamišlja, da sam ja neka laka žena koju će pokupiti u avionu, i odvesti na “ručak”, koji bi se verovatno u hotelskoj sobi odigrao. Uostalom ko garantuje da ne trguje belim robljem ili ljudskim organima, možda je u dosluhu sa serijskim ubicama, ili je skitnica koja se dovija ženama pomamljujući ih ovim neverovatnim golicljivim muškim mirisom od kojeg joj telo treperi.

– Vi birate glavno jelo, ja vino- vrcavo se manje realna strana mozga, slikarke, iskezi realnoj.

***

Dan zaljubljenih  je prošao, ali priznaćete kako kome. Nije praksa da pričamo o nečemu što je već bilo, ali u ovom slučaju, izuzetak. Grubo podeljena mišljenja oko ovog praznika, dok se jedni tope i smišljaju poklone za svoje drage ljubavi, drugi tvrde da glupljeg praznika u kalendaru nema. Hm.. ko je u pravu, ko ispunjen, a ko iskompleksiran..? Ili smo svi O.K.?  Evo kako poznati to vide i proslavljaju.

Pevačica Maraja Keri (Mariah Carey) je svakako jedna voljena žena. Ne budite zavidne i pogledajte dokle muška kreativnost doseže i kako se u tom “crvenom” danu, zapravo, može uživati. I tata bi sine!

Slika118 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Aaa! Mrvica je lizala kadu u nadi da će prosuti šampanjac, zašto?

slika219 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Podseti me šta to beše ljubav

Sa druge strane, ili bolje rečeno u našoj zelji, još jedna pevačica, Jelena Karleuša, slavi ovaj dan u crvenoj kombinaciji, ali ovog puta ni priđi Marajinoj romantici. Rrrrrrrr ovde je nešto drugo po sredi.

Slika38 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Poklon za Dan Zaljubljenih. Crveno je boja ljubavi, bla bla... P.S. Vidimo se tonight u Bosni, ali pojma nemam gde!

Stefan Kapičić nam pokazuje kako se jedna strana  muške publike izjašnjava o ovom prazniku, a ja iako se privatno sa njim ne slažem, ne mogu poreći da je genijalan.

Slika45 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Usrani dan

A žena tenisera, Janka Tipsarevića, Biljana Tipsarević, je osvanula sa mirisima. Eh, Janko, Janko.

Slika53 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Kada dan ovako počne

Neko kupuje cveće, kočije i  tople kupke, a neko sve to u reči stavi.  Druga srana medalje muške publike. Ognjen Amidžić, samo za svoju dragu.

Kasno ti je Vlado da se vadiš sada i koprcaš kao riba na suvom. Sa kim si tweet-ovao sa njim se i  obračunaj. Pevač Vlado Georgiev je, pak, na ovaj dan bio jako kreativan, nema tu ljubavi, cico i maco tepanja, mada neka cica-maca jeste zalutala.

Slika63 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

Sad znate ko twituje sa vama

“Kada moje uši čuju muziku na struju kada moje srce bije u ritmu melodije…” Goca Tržan razgaljena neočekivanim poklonom.

Slika73 Twitter na crvenom tepihu: Mozgu, ćao!

I ja da nešto dobijem za Dan zaljubljenih!

A kako ste Vi proveli ovaj dan?


Ana Milošević, diplomirana novinarka, igra glavnu 24-časovnu ulogu svog života nadajući se da će daske koje život znače postati realnost. Obožava fotografiju, pisanu reč, stvaranje. Racionalni hedonista, ne može bez muzike i prijatelja, prezire površnost i ljudsku glupost. Nezamisliva bez osmeha. Energična. Radi na 120% i farba se u plavo da zavara neprijatelja.

Comments