Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Ogromnu medijsku pažnju poslednjih nekoliko dana izaziva grad Soči u Rusiji koji je domaćin ovogodišnje Zimske olimpijade. Ove olimpijske igre održavaju se od 7. do 23. februara kada će biti održano 28 takmičenja u 15 sportova. Soči je izabran da bude grad domaćin Zimskih olimpijskih igara za 2014. godinu još 2007. na 119. zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta u Gvatemali. Interesantno je to što Rusija, kao kraljica zime, prvi put organizuje Zimske olipmijske igre. Podsetimo se: 1980. godine Sovjetski Savez organizovao je letnje olimpijske igre u Moskvi.

U čast ovom događaju, pripremili smo za vas nekoliko najinteresantnijih filmova čije su radnje bazirane upravo na zimskim sportovima, koji su zastupljeni na olimpijskim igrama.

“Princeza na ledu” (Ice Princess) – film o devojci čiji je san da postane vrhunska klizačica, kao i o teškom putu koji mora da prođe kako bi došla do svog cilja. U filmu se govori i o sazrevanju devojčica koje su ozbiljno posvećene sportu. Ovaj film je sniman po istoimenoj knjizi Meg Kabot.

“Ledom do slave” (Blades of Glory) – U ovoj urnebesnoj komediji dva nekadašnja rivalska klizača, moraće da reše sve nesuglasice ukoliko žele da ostvare svoje sportske ambicije. S obzirom na to da su im oduzete medalje, jer su se posvađali na svetskom prvenstvu, klizači Čez Majkl Majkls i Džimi Mekelroj dobili su zabranu da se profesionalno bave klizanjem. Oni su pak otkrili rupu u sportskom pravilniku, a time i mogućnost da se takmiče zajedno u kategoriji parova, ova dvojica upornih sportista odlučni su da ostave razmirice po strani u nadi da će osvojiti dugo željene zlatne medalje.

“Hladni trkači” (Cool Runnings) – Neverovatno smešna i zanimljiva priča o bob timu Jamajke koji želi da se takmiči na olimpijskim igrama. Međutim, članovi ovog tima nisu ni svesnu u šta se upuštaju, ne znaju ništa o ovom sportu, a nisu spremni ni na izrazito hladne klimatske uslove koji će ih dočekati.

“Oštrica” – mladi hokejaš koji se penzionisao biva spojen sa uobraženom klizačicom radi zajedničkog takmičenja u klizanju u kategoriji parova na Zimskoj olimpijadi. Početna netrpeljivost između njih postepeno će prerasti u romansu. Ova romantična komedija ostaviće vas bez daha.

“Moćne patke” (The Mighty Ducks) – Arogantni advokat Gordon Bombej nikada ne gubi. No, kada mora preuzeti posao trenera i uvežbati male hokejaše koji ne znaju ni klizati, a kamoli igrati, on otkriva da postoje važnije stvari od pobeđivanja.

“Ledeni dvorci” – nakon nekoliko komedija, predstavljamo vam predivan i izuzetno dirljiv film koji prati priču o devojci po imenu Leksi koja je žarko želela da postane klizačica iako za to nije dobijala podršku od oca. Mnogo se trudila, uporno vežbala i uspela je prvo da se prijavi za takmičenje, a zatim i da pobedi na istom. Međutim, na jednoj zabavi, nezgodno je pala, povredila glavu i izgubila vid. Bila je izuzetno nesrećna, menjala je raspoloženja, u jednim trenucima je želela da se vrati klizanju, u drugim pak da odustane. Podršku joj je pružao dečko, koji se bavio hokejom, i njihova ljubav, kao i zajedničko treniranje uspeli su da vrate Leksi na led koja uprkos tome što ne može da vidi – i dalje pleni gledaoce svojim fenomenalnim pokretima na ledu.

“Čudo” (Miracle) – film koji je sniman po istinitom događaju i prati priču američkog hokejaškog tima koji na Olimpijadi osvaja zlato i pobeđuje, do tada uvek favorizovan, sovjetski tim. Interesantna priča.


Aleksandra Grujić 

Editors choice