Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

U kojoj fazi početka veze se nalaziš?

U kojoj fazi početka veze se nalaziš?

1/3

Početak svake veze je sličan – osećaš takav polet da ne moraš ni da jedeš, ni da spavaš, kao da si priključena na stalni dotok adrenalina. Zato svi kažu da je zaljubljenost najlepše stanje na svetu – ali ono prolazi i veza se produbljuje, ili se prekida. Još nekoliko turbulentnih i zahtevnih faza sledi, pre nego što veza uđe u stabilnu fazu, kažu stručnjaci za odnose.

Zaljubljenost

U ovoj fazi osećaš da vas je sudbina spojila i da ste srodne duše i nije te briga što se svi zaljubljeni parovi tako osećaju i što si se i u prethodnoj vezi tako osećala dok si bila zaljubljena. Možda je sada to prava stvar – puna si nade, puna energije, sve možeš, ništa ti nije teško i nema prepreka za tebe. Zaljubljenost od nas pravi superheroje, ali nam zamagljuje racionalno razmišljanje. Zato, uživaj. I budi spremna na sledeću fazu.

Upoznavanje

Prvi sukobi i nesuglasice, nezadovoljstvo partnerovim karakterom i ponašanjem u nekim situacijama, znaci su da je faza zaljubljenosti prošla i da sada počinjete da se upoznajete. Shvatate da partner nije idealan, a verovatno i on ima neke zamerke, pa se suočavate i sa sopstvenim slabostima. Ali ovo je vreme izgradnje veze i svesnog izbora – uprkos grškama i slabostima, možeš da uvidiš da li među vama postoji ono što je vredno i važno truda i da uložiš napor da prihvatiš partnera i da ga razumeš. Prisnost i bliskost na emotivnom nivou postaju važniji od fizičke privlačnosti koja je dominirala u prvoj fazi. Veza se produbljuje i osećanje vezanosti za partnera pojačava i sada možete biti sigurni da se volite i da ste spremni da nastavite i da se suočite sa sledećom fazom.

Editors choice