Razmišljajući šta bih mogla sledeće da pišem na temu Dating & Sex, došla sam na ideju da ne bi bilo loše da malo zavirimo u krevete čuvenih istorijskih ličnosti. O ovima iz našeg vremena sve već znamo. I ko s kim, i koliko, i kada, i koje su im boje gaćice i kolikim gabaritima raspolažu. Iskaču iz televizora, novina, frižidera. Hvale se svojim seksualnim stavovima, prepričavaju seksualna iskustva i perverzije, dele bivše i buduće ljubavnike.

Tako smo – hteli, ne hteli – saznali da očajna domaćica, Eva Longorija, obožava svoj vibrator i da ga redovno vadi iz noćnog stočića. Saznali smo i da je Dejvid Duhovni seksualni zavisnik, te da je to svoje iskustvo iskoristio gradeći lik Henka Mudija u muškoj verziji “Seks i grada”, seriji “Californication”. Hvalila se onomad na sva usta Gaga samoprozvana Lady da je u celibatu i da ukloliko bi se kresnula da bi njena inspiracija odlepršala. Tako je veliki zavodnik Holivuda Čarli Šin, cepajući, kažu, i muškarce i žene, stigao do magičnog broja pet hiljada. (Dragi Čarli, oprosti mi ako sam ti koju recku zakinula). Košarkaš Vilt Čemberlejn s ponosom je isticao da nikada nije kresnuo ni ružnu, a ni, mozeš misliti, udatu ženu. Matori Hef je izjavio, u onom zabavnom rijaliti šou o tri sisate zečice (a kako drugačije), da dok vodi ljubav, obavezno nosi merač krvnog pritiska na nadlanici da bi predupredio “najslađu smrt”. Totalno jasno, s obzirom da u njegovim godinama to vođenje ljubavi sigurno vodi u infarkt.

Dosadno i već viđeno. Hajde mi malo da zavirimo u krevet čuvenih istorijskih ličnosti. Pazi sada ovo…

Kleopatra je važila za jednu od najprivlačnijih žena svih vremena koja je znala da zavede i u krevet odvede svakog muškarca kog je poželela. Nevinost je izgubila sa dvanaest godina, a seks je koristila kao izvor moći, osećaj vlasti i zadovoljstva. U svom omanjem hramu, desetine mladića je hranila raznim afrodizijacima kako bi joj uvek stajali na raspolaganju. Sa mlađanim momcima redovno je trenirala erotske recepte koje je dobijala od prostitutki iz Aleksandrije. Navodno je bila u stanju da tokom jedne noći vodi ljubav sa 100 muškaraca. I sve to pre naše ere!

Carica Teodora ostala je u istoriji upamćena kao kurtizana koja se vinula do carskog trona. Zbog ove mlade glumice i robinje iz Konstantinopolja promenjen je stari rimski zakon koji je senatorima zabranjivao brak sa glumicama. Teodora, žena neviđene lepote, propagirala je, posle udaje za Justinijana, velike moralne reforme. Istovremeno je za sebe zadržala status “zaštitnika nevernih žena”. Na piknicima po okolini Carigrada otvarala bi svoja “vrata raja” desetorici plemića za jedno veče. Sutradan bi oprobala tridesetak njihovih sluga. Ova priča me podseća na priču o jednom našem političaru koji je bio odlepio za jednom poznatom prostitutkom. O la la.

Kraljica Zingua, vladarka sa teritorije današnje Angole, bila je jedna od najsurovijih nimfomanki. Posedovala je muški harem. Iz njega bi izabrala dvojicu koji su se međusobno borili do smrti. Pobednik bi noć proveo u ljubavnom zagrljaju sa Zinguom, a već ujutro bi bio ubijen. Kako god okreneš, smrt ti ne gine!

Carica Katarina Velika, čuvena “Smokvica”, propovedala je neophodnost svakodnevnog seksualnog života. Ta neophodnost podrazumevala je sledeću računicu – seks šest puta dnevno. Opa Kejt! Imala je zvanično dvadeset jednog ljubavnika, a nezvanično i do osamdeset. Pazite, u pitanju je osamnaesti vek! Kažu da je mogla je svoje ljubavnike i zatvorenih očiju da prepozna. Možete zamisliti na koji način! Nesanicu je lečila isključivo seksom, a spadala je u grupu poznatih voajera.

O Đovaniju Đakomo Kazanovi i njegovim ljubavnim pohodima uglavnom se manje-više sve zna, ali ću ga ipak spomenuti zbog ovih srpskih wannabe Kazanova. Prema njegovim memoarima, spavao je sa hiljadama žena, a od brojnih imena identifikovano je samo 116. Specijalnost mu je bila da osvaja žene i ćerke svojih prijatelja. Dešavalo se da je istovremeno vodio ljubav i sa majkom i sa ćerkom bliskog ortaka. Podatak koji me je posebno zabavio je taj da je trebalo da bude sveštenik. A haha.

Comments