Aleks O’Laflin (Alex O’Laughlin) je zgodni tridesetšestogodišnji australijanski glumac irsko-škotskog porekla. Rođen je u porodici razvedenih roditelja, pa je, iako rođen u Kanberi, veći deo detinjstva proveo na relaciji Kanbera-Sidnej. Još kao dete želeo je da postane pilot borbenog aviona. No, njegove dečačke snove srušila je dijagnoza da, pored hiperkinetičkog poremećaja koji utiče na koncentraciju i nepredvidivo ponašanje, boluje i od astme.

Saznanje da su izgledi da jednog dana postane pilot gotovo ravni nuli toliko je pogodila Laflina da mu je i danas, kao uspešnom glumcu, to sećanje ostalo kao jedna od najbolnijih uspomena. Problemi sa zdravljem i koncentracijom otežavali su Laflinovo školovanje, pa mu školske uspomene nisu ostale u najlepšem sećanju. Vreme je, umesto u školi i sa drugovima, radije provodio u kući, sam, presvlačeći se u različite kostime. Omiljen mu je bio kostim klovna u belom odelu sa crvenim tufnama. Takve dečačke igre bile su prvi korak ka zaljubljivanju u svet glume i preuzimanju različitih uloga.

slika 117 U krevetu sa... Aleksom OLaflinom

Gubitak anonimnosti smatra zastrašujućim

Pre nego što se potpuno prepustio glumi, Aleks O’Laflin se bavio različitim zanimanjima među kojima je bio i posao asistenta stomatologa. Da je ostao pri tom poslu, mnogima bi odlazak zubaru postao zadovoljstvo.

No, 1999. godine odlučio je da se ozbiljnije posveti glumi i upisao “Nacionalni institut dramskih umetnosti” (National Institute of Dramatic Art) u Sidneju. Uprkos poteškoćama na početku školovanja, uspešno je diplomirao 2002. godine. Njegova filmska karijera počinje 2004. godine sa glavnom ulogom u ljubavnoj drami “Oyster Farmer”, a zatim i u filmovima “Man Thing” i “Feed” 2005. godine. Iste godine režiser Martin Kembel (Martin Campbell) pozvao ga je u London na probu pred kamerama i audiciju za ulogu Džejmsa Bonda (James Bond). O’Laflin je bio oduševljen idejom. Iako nije prošao u dalji izbor kandidata, bio je fasciniran setom i opremom studija Pinewood.

slika 213 U krevetu sa... Aleksom OLaflinom

Zgodni Australijanac kao Bond? Zašto da ne!

Godine 2007. ovaj lepi glumac se priključio timu serije “Štit” (The Shield) u ulozi najnovijeg člana, Kevina Hijata (Kevin Hiatt). Krajem iste godine, napustio je seriju i preuzeo glavnu ulogu privatnog detektiva i vampira u CBS-ovoj seriji “Mesečina” (Moonlight). Razlog za takvu odluku bila je njegova opsesija vampirima: “Ja sam veliki fan vampira. Oduvek sam bio opsednut tim žanrom; prelepim romantizmom i erotskom prirodom besmrtnog bića koje živi od ljudske krvi”, rekao je jednom prilikom novinarima.

slika 38 U krevetu sa... Aleksom OLaflinom

Koja obožavateljka ga ne bi, makar na kratko, poželela u svom krevetu

Godine 2010. O’Laflin je zajedno sa Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) glumio u romantičnoj komediji “Plan B” (The Back-up Plan), gde je tumačio lik Stena (Stan), mladog farmera koji slučajno upoznaje Zoi (Zoe) koju igra Dženifer. U Septembru 2010. premijerno su prikazane prve epizode serije “Havaji Pet-O” (Hawaii Five-O) u kojoj O’Laflin tumači ulogu  mladog detektiva Stiva Mekgereta (Steve McGarrett). Početkom 2012. godine Laflin je propustio nekoliko snimanja popularne serije zbog odvikavanja od droge, odnosno lekova protiv bolova koje je uzimao nakon ozbiljne operacije ramena.

slika 46 U krevetu sa... Aleksom OLaflinom

Od detektiva i vampira do seksi farmera

Godine 2009. raskinuo je dugogodišnju, ozbiljnu vezu sa australijanskom pevačicom i glumicom Holi Valans (Holly Valance). Trenutno je u vezi sa surferkom i modelom Maliom Džouns (Malia Jones) sa kojom je u oktobru 2012. godine dobio sina.

Izvori fotografija: images5.fanpop.com, usmagazine.com, blogspot.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments