Letnji hit “Mamurluk” (The Hangover) bio je film koji je ime Bredli Kuper (Bradley Cooper) učinio sinonimom za kul momka sa kojim bi sve žene volele da se zabavljaju, a svi muškarci da budu kao on.

Ovaj harizmatični glumac prodornih plavih očiju i očaravajućeg osmeha, rođen je 1975. godine u Filadelfiji, u američkoj porodici italijansko-irskog porekla. Odmalena je želeo da postane kuvar, ali je kuvanje, na našu radost, ostalo samo hobi.

Ljubav prema filmu, za koji kaže da za njega predstavlja utopiju, bila je razlog da se odluči za studije glume. Međutim, imao je velikih problema da prebrodi stidljivost. Za samopouzdanje, koga nam se danas čini da ima na pretek, tvrdi da je odgovorna  njegova devojka iz gimnazije, koja je bila sa njim iako se ničim posebnim nije isticao među ostalim momcima.

 

14 U krevetu sa... Bredlijem Kuperom

Prvi put se pojavio na televiziji 1999. godine u epizodi "Seksa i grada" (Sex and the City), igrajući Kerinog potencijalnog "one-night stand" tipa

Proslavio se ulogom Vila Tipina (Will Tippin) u sada kultnoj seriji “Alias” (Alias). Imidž finog momka narušio je igrajući negativca u hit komediji “Lovci na deveruše” (Wedding Crashers). Veliki uspeh donela mu je uloga “alfa mužjaka” Fila (Phil) u komediji “Mamurluk u Vegasu”. Bredli nije krio oduševljenje ovom komedijom i sasvim je spreman za treći nastavak “Mamurluka”, čije bi snimanje trebalo da počne ovog septembra.

Loša filmska karma, međutim, učinila je svoje, pa filmovi koji su usledili posle “Mamurluka” nisu postigli veći uspeh. Tek kada je Bredli zaigrao pored svog filmskog idola Roberta de Nira (Robert De Niro) u trileru “Bezgranično” (Limitless), uspeo je da se dokaže kao jedan od vodećih glumaca svoje generacije, a svakome ko ga je nazvao samo još jednim lepim holivudskim licem usta su začepljena.

bradley cooper2 U krevetu sa... Bredlijem Kuperom

Ko još može odoleti ovim očima?

Privatni život uspeva dobro da čuva. Vidno raspoložen i uvek nasmejan, u intervjuima više voli da govori o filmovima i kolegama nego o sebi. Njegovo ime ne nalazi se često u trač rubrikama i zaista izgleda kao fin tip: trezan je 24/7 i budi se veoma rano, u pet ujutru. Takođe, činjenica da tečno govori francuski i voli da raspravlja o Jejtsovom (Yates) “Revolucionarnom putu” (Revolutionary Road) čini ga neodoljivim.

Kao jedinu zavisnost priznaje grickanje duvana, koji je zamenio čačkalicama. Smatra da ga je taj “porok” činio muževnijim i da žene potajno žele pravog muškarca kakav je bio Klark Gejbl (Clark Gable), što on nije.

 

23 U krevetu sa... Bredlijem Kuperom

Voulez-vous coucher avec moi ce soir?

Časopis “People” proglasio ga je najseksi muškarcem 2011. godine. On to ne shvata ozbiljno i šaljivo tvrdi da je tu titulu trebalo da ponese njegov “man crush” Rajan Gosling (Ryan Gosling).

 

34 U krevetu sa... Bredlijem Kuperom

Na premijeri filma "Sve o Stivu" (All About Steve) sa Sandrom Bulok (Sandra Bullock)

Tvrdi da su žene izvor životne energije i da bi radije glumio u romantičnoj komediji nego u ratnom ili akcionom filmu, jer bi snimanje bez žena bilo prilično sumorno. Povezivali su ga sa Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Olivijom Vajld (Olivia Wilde) i Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), ali on se nije oglašavao i držao je svoj “poker face” izraz lica. Bio je kratko u braku sa Dženifer Espozito (Jennifer Esposito) i zamalo stao na ludi kamen sa Rene Zelveger (Renee Zellweger).

Ako je verovati žutim stranama, Bredli je nedavno započeo divnu vezu sa Zoi Saldanom (Zoe Saldana), zvezdom “Avatara” (Avatar).

44 U krevetu sa... Bredlijem Kuperom

Sjajan glumački talenat, harizma i neodoljive plave oči su njegovi glavni adut

Jedva čekamo da ga vidimo u novom “Mamurluku” i u “Izgubljenom raju” (Paradise Lost), u kom će igrati nikog drugog do Lucifera. Verujemo da njegovih pet minuta tek dolazi.


Nevena Ilić – pravnik i self-described nerd. Pesnik u pokušaju, ljubitelj vintage stvarčica, kiše, Londona i filmova iz zlatnog doba Holivuda koji su zaslužni za njen neizlečivi idealizam. Zlatno pravilo: “Keep the circus going inside you, keep it going, don’t take anything too seriously, it’ll all work out in the end”

Comments