Američki glumac Čed Majkl Marej (Chad Michael Murray) svetsku slavu doživeo je ulogom Lukasa Skota (Lucas Scott) u televizijskoj seriji “Tri Hil” (One Tree Hill). Ženska srca osvojio je i ulogama u filmovima kao što su “Pepeljugina priča” (A Cindarella Story) i “Šašavi petak” (Freaky Friday). Našao se na brojnim naslovnim stranama popularnih magazina poput “Rolling Stone”, “People”, “Vanity Fair” i “Entertainment Weekly”. Za kratko vreme postao je uzor tinejdžerima širom sveta.

Čed Majkl Marej 1 U krevetu sa... Čedom Majklom Marejem

Proslavio se ulogom u seriji “Tri Hil”

Možete li da zamislite Čeda kako raznosi novine ili čisti pod prodavnice krofni? Upravo to su bili njegovi prvi poslovi. Majka ga je napustila kada je imao samo deset godina, pa je počeo da radi kako bi pomogao svom ocu da izdržava mnogobrojnu porodicu. Čed kaže da mu najveću podršku predstavlja upravo porodica, tačnije njegova tri brata, sestra, polubrat i polusestra. Odrastanje u porodici punoj dece sigurno je bilo zanimljivo.

Čed Majkl Marej 2 U krevetu sa... Čedom Majklom Marejem

Porodica mu je najveća podrška

Ono što je interesantno jeste da je ulogu Lukasa Skota u kultnoj seriji “Tri Hil” prihvatio upravo zbog osećanja napuštenosti posle odlaska njegove majke. Nije ni slutio da će serija doživeti uspeh svetskih razmera i da će tu upoznati svoju prvu pravu ljubav – Sofiju Buš (Sophia Bush). Sa Sofijom je, posle dve godine zabavljanja, stupio u brak. Brak se, nažalost, okončao posle samo pet meseci. Sofija je podnela zahtev za poništenje braka, ali Čed nije dozvolio da mu ovo neprijatno iskustvo utiče na buduće ljubavne veze. Naprotiv, ubrzo je započeo vezu sa Kenzi Dalton (Kenzie Dalton). Kenzi i Čed su vereni od 2005. godine, ali još uvek ne planiraju venčanje. On je jednom prilikom izjavio: “Kenzi je divna, ona je moja duša i moj najbolji prijatelj.” Slatko, zar ne?

Čed Majkl Marej i Sofija Buš 3 U krevetu sa... Čedom Majklom Marejem

Čedova prva prava ljubav – Sofija Buš

Čedove najveće ljubavi su gluma, američki fudbal, vožnja rolerima i, verovali ili ne, modeling. Nekada je ovaj prezgodni glumac bio i maneken. Radio je reklamne kampanje za brendove kao što su Tommy Hilfiger, Gucci i Skechers. Iako su mnogi smatrali da Čed i te kako ima potencijala da se bavi ovim poslom, on se ipak opredelio za glumu. Svoju glumačku karijeru započeo je malim ulogama u serijama “Neobučen” (Undressed) i “Dijagnoza: Ubistvo” (Diagnosis: Murder). Njegova prva primećena uloga bila je u seriji “Gilmorice” (Gilmore Girls). Zatim su usledile serije “Dosonov svet” (Dawson’s Creek) i “Tri Hil”, kojima je učvrstio svoje mesto u Holivudu. Što se filmova tiče, imali smo priliku da ga vidimo u ulogama Džejka (Jake) u filmu “Šašavi petak”, kako šarmom i šmekerskim stavom zavodi mladu devojku čiji lik tumači Lindzi Lohan (Lindsay Lohan). Zatim su usledili filmovi “Pepeljugina priča”, “Kuća od voska” (House of Wax), “Dom hrabrih” (Home of the Brave) i “Rene” (Renee) iz 2012. godine.

Čed Majkl Marej 4 U krevetu sa... Čedom Majklom Marejem

Zgodan i seksepilan

Čed je 2004. godine osvojio titulu “zvezde u usponu” za seriju “Tri Hil”. Moramo priznati, titula je sasvim zaslužena. Za ovu istu seriju bio je nominovan čak šest puta u različitim kategorijama. Osvojio je i nagradu Teen Choice Awards za najboljeg filmskog glumca za film “Kuća od voska”. Takođe, 2005. godine bio je nominovan u kategoriji “najlepša ljubavna scena” sa koleginicom Hilari Daf (Hilary Duff) u filmu “Pepeljugina priča”. Mnoge devojke zavide Hilari upravo na ovoj sceni.

Čed Majkl Marej 5 U krevetu sa... Čedom Majklom Marejem

Poljubac sa Hilari Daf u filmu “Pepeljugina priča”

Jedno je sigurno, Marej je jedan od najlepših, najšarmantnijih i najzgodnijih holivudskih glumaca. Na svim listama za najlepše muškarce na svetu, on je uvek na visokim mestima. Pred ovim tridesetjednogodišnjim glumcem je još mnogo sjajnih uloga, a mi strpljivo čekamo još filmova sa njim u glavnoj ulozi.

Izvori fotografija: fanpop.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments