Ovaj Englez je jedan od najznačajnijih ličnosti svetskog džet-seta, i kao takav značajan deo popularne kulture. Devojke, možda vas fudbal generalno ne zanima, ali nije naodmet da saznate nešto o svom omiljenom sporisti, čisto radi opšte kulture.

Dejvid Robert Džozef Bekam (David Robert Joseph Beckham) rođen je 2. maja 1975. godine u Londonu. Bekamova karijera počela je kada je potpisao profesionalni ugovor sa klubom “Mančester Junajted”, a svoj debi imao je 1992. godine, sa samo 17 godina. Dok je igrao u timu “Mančester Junajteda” klub je šest puta bio pobednik “Premijer lige”, a 1999. godine osvojio je kup UEFA Lige šampiona. “Mančester Junajted” napustio je 2003. godine, kada je potpisao ugovor sa španskim klubom “Real Madrid” u kom je ostao četiri sezone. U januaru 2007. potvrđeno je da Bekam napušta klub. Potpisao je petogodišnji ugovor sa klubom iz Sjedinjenih Američkih Država. Tamo je debitovao 2007. u prijateljskoj utakmici sa fudbalskim klubom“Čelsi”. Njegov pravi početak u ligi počeo je te iste godine u avgustu, a tadašnja poseta stadionu bila je rekordna. Publika je navijala i tapšala čim bi Bekam prišao lopti.

Slika 197 U krevetu sa... Dejvidom Bekamom

Ovaj Englez je jedan od najznačajnijih ličnosti svetskog džet-seta

Dejvid Bekam nije samo odličan fudbaler već je i svetska modna ikona, jedno od najpoznatijih lica u svetu i brend za koji se otimaju brojni proizvođači sportske opreme, kozmetike, naočara i drugih proizvoda. Poznati zaljubljenik u modu, ukrstio je snage sa svojom suprugom Viktorijom (Victoria Beckham), koja već ima iskustva u modnom svetu, i lansirao je na tržište kolekciju donjeg rublja za muškarce. Poznati fudbaler, a za brojne i najbolje odeveni muškarac na svetu, model je i za svoju vlastitu kolekciju donjeg rublja.

Ono što uvek primetimo na Bekamu jesu neki elementi koji njegov stil čine prepoznatljivim. Naočare za sunce, sve vrste kapa, dugi vuneni šalovi, sportske majice s utisnutim logoom, razne torbice, i, naravno, neizbežna odela za nastupe na crvenom tepihu.

Slika 273 U krevetu sa... Dejvidom Bekamom

Jedan od najbolje odevenih muškaraca na svetu

Bekam je, zajedno sa suprugom Viktorijom, bivšom članicom svojevremeno megapopularne pop grupe Spice Girls, stalan gost štampanih i elektronskih medija koji se bave poznatima, te je ovo jedan od najpoznatijih bračnih parova svetskog šou-biznisa. Bekam je 1997. godine počeo da se zabavlja sa Viktorijom Adams (Victoria Adamas), koja je bila vrlo popularna kao Poš Spajs (Posh Spice). Njihova veza privukla je ogromnu medijsku pažnju, a novinari su ih popularno nazivali “Poš i Beks”. Danas Dejvid i Viktorija imaju tri sina i jednu ćerku, a kažu da bi voleli da dobiju još dece.

Lice Dejvida Bekama prepoznatljivo je širom sveta. Danas i sportski laici znaju za njegov slobodni udarac i poznatu suprugu Viktoriju. Iako u svetu fudbala, po mišljenju stručnjaka, danas ima mnogo talentovanijih fudbalera od njega, može se reći kako je Bekam bio u pravo vreme na pravom mestu. Od mršavog mladića smeđe kose i pravilnih crta lica rodila se savremena modna ikona i seks simbol. Danas verovatno nema žene koja ne zna ko je Dejvid Bekam, iako možda u isto vreme ta ista žena nema blage veze koliko igrača na terenu ima svaka ekipa. O ofsajdu da ne govorimo.

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments