Džoš Halovej (Josh Holloway) rođen je 20. jula 1969. godine u Kaliforniji, a detinjstvo je proveo u američkoj državi Džordžiji. Još kao dečak razvio je zanimanje za film i modeling. Proveo je godinu dana na Univerzitetu u Džordžiji, ali je napustio koledž sa namerom da prati san i postane model. Karijera modela omogućila mu je putovanja u Severnu Ameriku i Evropu. Njegova ambicija je upravo ono što ga je nagnalo da prestane da se bavi modelingom i krene u novu pustolovinu. U Los Anđeles je otišao sa nadom da će tamo započeti glumačku karijeru. Prihvatao je manje uloge u poznatim serijama, kako bi na kraju došao do svoje prve veće uloge. Tumačenje Sojera (Sawyer) u američkoj seriji “Izgubljeni” (Lost) donela mu je ogromnu popularnost i status zvezde. Kaže da sa Sojerom nema ništa zajedničko, osim ljubavi prema pivu, akcenta i spremnosti da u svakom trenutku uskoči u novu pustolovinu.

Magazin “People” ga je 2005. godine proglasio jednim od 50 najlepših na svetu. Britanski magazin “OK!” proglasio je Džoša jednim od najseksepilnijih muškaraca na svetu, gde je zauzeo fenomenalno 17. mesto.

SLIKA 24 U krevetu sa... Džošom Halovejom

Junak serije “Izgubljeni”

Posle snimanja serije “Izgubljeni”, Džoš je postao član glumačke ekipe četvrtog filma serijala “Nemoguća misija” (Mission: Impossible: Ghost Protocol), gde igra pripadnika tajne službe koju predvodi Tom Kruz (Tom Cruise).

SLIKA 34 U krevetu sa... Džošom Halovejom

Džoš na premijeri filma “Nemoguća misija: Protokol duhova”

Džoš je po prirodi avanturista. Privlače ga zanimljive, ali i opasne stvari. Kako se njegova kuća nalazi na Havajima, nije mu stran ni ribolov u nemirnim vodama. Njega ni loši vremenski uslovi ne mogu sputati u pustolovinama. Uživa u jedrenju, vožnji čamcem, borilačkim veštinama i sviranju gitare.

SLIKA 42 U krevetu sa... Džošom Halovejom

Sklon raznim avanturama

Džoš je od 2004. godine u braku sa Jesikom Kumalom (Yessica Kumala) sa kojom ima kćerku, po imenu Java. Džoš je zaprosio Jesiku po završetku snimanja serije “Izgubljeni” na Havajima, gde i danas žive.

SLIKA 52 U krevetu sa... Džošom Halovejom

Džoš i Jesika

Izvori fotografija: fanpop.com, csicon.org, animalworldpic.blogspot.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments