Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pronaći ovde.

Engleski glumac neodoljivih sivkasto-plavih očiju i nestašne dječačke frizure, Džud Lo (Jude Law) jedan je od najseksipilnijih glumaca današnjice, o čemu svjedoče njegove sjajne filmske uloge, brojne reklame koje je snimio i fotografije za najprestižnije časopise u maniri najboljih muških modela.

Jude Law jude law 79459 1024 7681 U krevetu sa... Džudom Loom

Glumac, redatelj, producent... model?

Rođen je 29. decembra 1972. godine, a s glumom se počeo baviti već 1987. godine kao član glazbenog kazališta za mlade. Neobično ime, čije porijeklo dijelom dolazi iz legendarne pjesme The Beatlesa “Hey Jude” i izgled predodređen za kamere uspješan su recept za popularnost koja je brzo uslijedila.

Njegov put ka uspjehu bilježi zavidnu uzlaznu putanju, jer je već 1999. godine Džudu u ruke došla prva nominacija za nagradu Oskar i to za ulogu u holivudskom klasiku “Talentovani gospodin Ripli” (The Talented Mr. Ripley). Već u tom filmu Lo se našao među glumačkom elitom kao što su Kejt Blanšet (Cate Blanchett), Met Dejmon (Matt Damon) i Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow). Iako mu je Oskar za sporednu ulogu izmakao iz ruke te godine, već je godinu dana poslije zasluženo dobio nagradu BAFTA. Zanimljiv je podatak da je Džud za ulogu u ovom filmu naučio svirati saksofon. Izgleda, u seksipilnom glumcu leže i neki skriveni glazbeni talenti.

closer julia roberts e jude law a84fb U krevetu sa... Džudom Loom

Oko njega uvijek se nađu holivudske ljepotice

Od tada pa nadalje, uloge su se samo nizale. Ženskoj publici najviše je zapao za oko u sjajnom remakeu klasika “Alfi” (Alfie), što zbog neodoljivih scena sa budućom partnericom Sijenom Miler (Sienna Miller), što zbog njegove šarmantne uloge. Svidio nam se i u filmu “Hladna planina” (Could Mountain) gdje je nastupio uz sjajnu Nikol Kidman (Nicole Kidman) i Rene Zelveger (Renée Zellweger), a koji je zaradio čak sedam nevjerojatnih nominacija za Oskara.

Iako ne često, Džud voli snimiti i pravi romantični film. Jedan od njih, prava poslastica za žensku publiku, svakako je “Odmor” (The Holiday), romantična komedija sa Džudom, Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Kejt Vinslet (Kate Winslet) i Džekom Blekom (Jack Black) u glavnim ulogama. Film “Bliskost” (Closer) smjestio ga je među holivudsku elitu; Džuliju Roberts (Julia Roberts), Klajva Ovena (Clive Owen) i Natali Portman (Natalie Portman).

jude law U krevetu sa... Džudom Loom

Džud kao legendarni doktor Votson

Trenutno ga obožavamo kao briljantnog doktora Votsona (Watson) u nastavcima sjajne adaptacije “Šerloka Holmsa” (Sherlock Holmes).

Magazin “People” proglasio je Džada 2004. godine najseksipilnijim muškarcem na svijetu, a na toj se listi često među vrhom nalazio i njegov filmski partner Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr) .

001 robert downey jr jude law sherlock holmes www.huy .com .ua  U krevetu sa... Džudom Loom

Njih su dvojica na stalnom popisu najseksipilnijih muškaraca na svijetu

Džudov privatni život ne skida se sa novinskih naslovnica, što nije ništa čudno ako ste čuli bar za jednu aferu ovog ljubitelja lijepih žena. Sejdi Frost (Sadie Frost) bila je prva žena koja je s njim stala pred oltar, nažalost ne zauvijek. Iz braka koji je završio šest godina poslije, nakon što je glumica i modna dizajnerica oboljela od postoporođajne depresije, Džud ima troje prekrasne djece.

Samo godinu dana poslije, na snimanju “Alfija”, upoznao je svoju buduću dragu, Sijenu Miler. Iako ju je zaprosio, priča nije ugledala sretan kraj. Navodno, ako je vjerovati novinarima, Džudova djeca ulovila su ga u krevetu sa njihovom dadiljom! Tada je Džud pokušao okrenuti priču na svoju stranu i za sve okrivio Sijenu. Složit ćete se, totalno nedžentlemenski potez. Međutim tu priča sa Sijenom nije završila…

jude law and sienna miller met U krevetu sa... Džudom Loom

Pomirbe, raskidi, dadilje, afere obilježili su jednu od najburnijih veza Holivuda

Jedan od najvećih ženskaroša među glumcima, ubrzo nakon prekida pokušao se skrasiti sa urednicom britanskog “Harper’s Bazaar”-a, Kim Hersov (Kim Hersov) koja je pomalo bizarno podsjećala na Sijenu. Ni to nije uspjelo, kao ni afera sa mladom Lili Kol (Lily Cole), koja je po svojim godinama komotno mogla biti Džudova kćerka. Unatoč “dadilja aferi”, nekoliko godina poslije Džud i Sijena ponovno su viđeni zajedno, a cijeli svijet, držao se za glavu i pitao: “Dobro, Sijena, što je s tobom?” U međuvremenu, Džud je postao otac po četvrti put. Pitate se tko je mama ovaj put? Riječ je o američkom modelu Samanti Burk (Samantha Burke). Sijena i Džud izdržali su zajedno ponovno sve do februara prošle godine. Sada se ona konačno skrasila u naručju drugog, nadamo se vjernijeg muškarca.

Džud više, a kako ga i kriviti, ne voli pričati o svom privatnom životu. Mi smo sigurni da je ovo jedan od onih holivudskih kreveta u kojemu je uvijek žestoko!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments