Lijam Hemsvort (Liam Hemsworth) je dvadesettrogodišnji australijski glumac. Najpoznatiji je po ulogama u filmovima “Poslednja pesma” (The Last Song) i “Igre gladi” (The Hunger Games). Rođen je u Melburnu kao najmlađi od trojice braće. Zanimljivo je to da su Kris Hemsvort (Chris Hemsworth) i Luk Hemsvort (Luke Hemsworth) takođe glumci i da je između njih oduvek postojalo prijateljsko takmičenje za uloge. Lijam je izjavio da ga to što su mu i braća glumci samo motiviše da se bori dalje.

Pre nego što je postao svetska zvezda glumio je u manje poznatoj australijskoj telenoveli “Susedi” (Neighbours). Inspirisan glumačkim uspehom svog brata Krisa seli se u Ameriku u nadi da će ostvariti svoju želju da postane holivudski glumac. Što mu je i uspelo. Lijam nas je oduševio stasom i interpretacijom Gejla (Gale) u filmu “Igre gladi” iz 2012. godine.

SLIKA 22 U krevetu sa... Lijamom Hemsvortom

Lijam kao Gejl u filmu “Igre gladi”

Pored glume, Lijamova strast je i surfovanje. Kaže da je njegovo odrastanje obeležilo surfovanje sa braćom i prijateljima.

“Mnogo puta sam učestvovao u takmičenjima u surfovanju i postizao dobre rezultate. Stigao sam i do republičkog nivoa i takmičio se sa najboljim surferima u zemlji. Putovali smo svuda, a i svi moji prijatelji se bave surfovanjem”, izjavio je mladi Lijam.

Međutim, ljubav prema glumi je nadvladala i Lijam sada živi svoj san. Ugleda se na glumce poput Pola Njumena (Paul Newman), Leonarda DiKaprija (Leonardo DiCaprio) i Hita Ledžera (Heath Ledger).

Omiljeni filmovi su mu “Gunisi” (The Goonies) iz 1985. godine, “Džejms Din” (James Dean) iz 2001. godine i “Dvostruka igra” (The Departed) iz 2006. godine.

SLIKA 3 U krevetu sa... Lijamom Hemsvortom

Jedan od najlepših mladih glumaca

Na snimanju filma “Poslednja pesma” Lijam se upoznaje sa Majli Sajrus (Miley Cyrus) i ubrzo započinju ljubavnu vezu. Hemsvort se pojavljuje i u spotu Majli Sajrus za pesmu “When I Look at You” koji je snimljen sredinom 2009. godine. Spot je snimljen po uzoru na sam film “Poslednja pesma”, a “hemija” između Lijama i Majli je i više nego očigledna. Ovaj ljubavni par je trogodišnju vezu obeležio i veridbom u junu prošle godine. Nagađalo se tokom prošle godine da se par i tajno venčao, ali dvadesetogodišnja Majli je potvrdila da će datum venčanja biti 11. jun ove godine.

SLIKA 4 U krevetu sa... Lijamom Hemsvortom

Želimo im srećan i skladan brak

Mladi Lijam nije samo glumac već se bavi i humanitarnim radom. Hemsvort je ambasador australijske fondacije za zaštitu dece od nasilja.

“Imam najbolje roditelje na svetu. Bavili su se humanitarnim radom u cilju zaštite dece preko dvadeset godina i uvek su mi davali svoju podršku i ohrabrenje. Svet je svakako zastrašujuće mesto za decu, a dom bi trebalo da predstavlja zaštitu od svega ostalog. Ne znam da li sam ja njihov heroj, ali bih svakako voleo da im budem dobar uzor”, izjavio je skromni Lijam.

SLIKA 5 U krevetu sa... Lijamom Hemsvortom

Svakom detetu je potreban heroj – Lijam to i jeste!

Izvori fotografija: posh24.com, hggirlonfire.com, beards.provocateuse.com, justjared.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments