Olivije Martinez (Olivier Martinez) jedan od najlepših francuskih glumaca, rođen je 12. januara 1966. godine u Parizu. Odrastao je u radničkoj porodici. Otac mu je bio Španac, a majka Francuskinja.

Glumačku karijeru započeo je 1990. godine epizodom u seriji “Navaro” (Navarro). Godine 1993. tumačio je jednu od glavnih uloga u komediji “1, 2, 3 sunce” (Un, deux, trois, soleil), za koju je 1994. godine dobio “Cezarevu nagradu” za glumca koji najviše obećava. Ubrzo potom 1995. godine dobio je i glavnu ulogu u filmu “Konjanik na krovu” (Le hussard sur le toit) zajedno sa Žilijet Binoš (Juliette Binoche). Ovaj film je u to vreme proglašen za najskuplji francuski film ikad snimljen.

125 U krevetu sa... Olivijeom Martinezom

Lepi glumac u sebi ima francuske, ali i španske krvi

Godine 1996. i 1997. igrao je u romantičnoj komediji “Moj čovek” (Mon homme), a krajem 1997. imao je glavnu ulogu u drami Bigasa Lune (Bigas Luna) “Sobarica na Titaniku” (La Femme de chambre du Titanic). Radnja tog filma pratila je istinite događaje iz 1912. godine, kada je čuveni brod potonuo.

217 U krevetu sa... Olivijeom Martinezom

Martinez u ulozi Hortija u filmu "Sobarica na Titaniku"

Olivije Martinez je prvi put na sebe skrenuo svetsku pažnju ulogom u filmu “Pre nego padne noć” (Before Night Falls) 2000. godine, u kom je igrao zajedno sa Havijerom Bardemom (Javier Bardem) i Džonijem Depom (Johnny Depp).

311 U krevetu sa... Olivijeom Martinezom

Gluma Olivijea Martineza ostala je u senci Havijera Bardema, koji je bio nominovan za najboljeg glumca u ovom filmu

Dve godine kasnije, 2000. glumeo je zajedno sa Ričardom Girom (Richard Gere) i Dajen Lejn (Diane Lane) u erotičnoj drami Adrijana Lajna (Adrian Lyne) “Neverna” (Unfaithful). To je jedna od zapaženijih uloga ovog francuskog glumca. Koni Samner (Connie Sumner), koju tumači Dajen Lejn, udata je za Eda (Ed Sumner) kog glumi Ričard Gir. Slučajno ona upoznaje privlačnog Francuza Pola Martela (Paul Martel) kog igra Martinez, i sa njim doživljava pravu ljubavnu avanturu.

412 U krevetu sa... Olivijeom Martinezom

Zar zaista možemo kriviti Koni Samner za prevaru?

Privatni život ovog Francuza bio je meta očiju javnosti. Poznato je da je imao romantične veze sa manekenkama i glumicama, među kojima su bile glumice Mira Sorvino (Mira Sorvino), pevačica  Kajli Minog (Kylie Minoque) i britanska manekenka Rouzi Hantington-Vajtli (Rosie Huntington-Whiteley). Od 2010. godine u vezi je sa glumicom Hali Beri (Halle Berry), a od marta ove godine ovaj glumački par je i zvanično veren.

58 U krevetu sa... Olivijeom Martinezom

Olivije Martinez i Hali Beri verili su se 2012. godine

Izvori fotografija: obsessionphoto.com, stellargents.tumblr.com, crushable.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments