Piter Fačineli (Peter Facinelli) je simpatični američki glumac, rođen 26. novembra 1973. godine u Kvinsu. Skrenuo je pažnju javnosti 2002. godine rolom u seriji “Fastlane”, zatim i ulogom seksi vampira, doktora Karlajla Kalena (Carlisle Cullen) u filmskoj adaptaciji “Sumrak” (Twilight) sage.

Piter kao Karlajl 1 U krevetu sa... Piterom Fačinelijem

Mnogima omiljeni član porodice Kalen

Piter Fačineli je odrastao u Kvinsu. Njegovi roditelji su italijanski emigranti. Piterova majka Bruna (Bruna) je domaćica, a otac Pjerino (Pierino) se bavi pisanjem. Fačineli se prvi put predstavio široj javnosti ulogom u filmovima “Anđela” (Angela) i “Cena ljubavi” (The Price of Love) davne 1995. godine. Naredne godine glumio je zajedno sa budućom suprugom Dženi Gart (Jennie Garth) u filmu “Nerešena afera” (An Unfinished Affair).

Piter Faćineli 2 U krevetu sa... Piterom Fačinelijem

Svojim izgledom i prelepim zelenim očima stekao je more obožavateljki

Godine 2008. tumačio je lik Karlajla Kalena, ulogu koju je malo falilo da ne dobije. Naime, agent ga je pozvao na audiciju za film o vampirima koju je on u prvom trenutku odbio. Međutim, kada je saznao da radnju filma ne čine slepi miševi, krv i drugi elementi klasičnog horora, odlučio je da razmisli o tome. Pročitao je knjigu Stefani Majer (Stephenie Meyer) i odlučio da ode na audiciju. Dobio je i zadržao ulogu sve do poslednjeg filma “Sumrak saga: Praskozorje – 2. deo” (The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2).

Seksi vampir 3 U krevetu sa... Piterom Fačinelijem

"Ne znam šta budućnost nosi. Trudim se da prihvatam uloge koje do sada nisam imao priliku da igram.”

Fačineli je osnivač produkcijske kuće “Facinelli Films”. Njegov prvi film “Loosies”, poznatiji kao “Ljubav nije zločin” (Love Is Not a Crime), snimljen je 2011. godine. Iste godine, Fačineli je napisao i film “Slučajno zaljubljeni” (Accidentally In Love), u kom je glumila njegova bivša supruga Dženi Gart.

Piter Faćineli 4 U krevetu sa... Piterom Fačinelijem

“Volim da igram suprotne uloge, to me inspiriše da glumim.”

Piterov privatni život nikada nije bio meta napada javnosti. Glumicu Dženi Gart upoznao je na snimanju filma “Nerešena afera” još 1996. godine i sa njom se venčao 2001. godine, nakon dugogodišnjeg zabavljanja. U braku su dobili tri kćerke. Nažalost, 2012. godine otpočeli su brakorazvodnu parnicu.

Zgodan i u odelu 5 U krevetu sa... Piterom Fačinelijem

“Trudim se da svoj Twitter profil održavam čistim. Ne želim išta da 'prodajem' svojim fanovima.”

Piter Fačineli je jedan od miljenika fanova “Sumrak” sage. Nekoliko njegovih najvernijih obožavateljki su po ugledu na njegov autogram izradile identične tetovaže, zajedno sa vampirskim otiscima zuba. Tako su, nenamerno, započele kult obožavateljki ovog simpatičnog glumca.

Izvori fotografija: fanpop.com, lunanuevameyer.com, imageshack.com, celebuzz.com, blogspot.com, poptower.com, justjared.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments