Uprkos velikom uspehu u svetu sporta, Rafael Nadal (Rafael Nadal) jedan je od retkih koji i dalje živi u istoj kući sa svojom porodicom, izolovan od buke, na obali mora.

Skromni Majorčanin tvrdi da ga porodica i prijatelji “štite od opasne gungule koja dolazi sa parama i slavom, i stvaraju okruženje puno ljubavi i poverenja koje mu je potrebno da bi normalno radio”.

“Kada bih zamišljao sopstveni uspeh bez njih, zamišljao bih nemoguće”, kaže ovaj španski teniser. Iako smo u višečasovnim mečevima Đoković-Nadal često bili na ivici nerava, u isto vreme smo navijale za našeg Noleta i uživale u pogledu na zgodnog Španca.

Slika 1125 U krevetu sa... Rafaelom Nadalom

Rafa – kralj šljake

Da li vas zanima kakav je Nadal van terena? Da li i u životu igra tako odlične mečeve? O tome su govorile tri najvažnije žene u Rafinom životu, kakav je veliki šampion privatno i otkrile mnoge tajne njegove ličnosti. Nadalova majka kaže da je Rafa
duboko u sebi, izuzetno osetljivo biće puno strahova i nesigurnosti koje ljudi koji ga ne poznaju ne bi mogli ni da zamisle. Ovaj uspešni teniser je brat kakvog bi svaka devojka poželela, otkriva njegova mlađa sestra. “Oduvek je pričao kako bi hteo da kupi brod. Voli džet-ski i pecanje, ali nikada to ne radi, osim ako ne može da vidi dno mora. Čak nikada nije skočio sa visoke stene u more, mada svi njegovi drugari to stalno rade.”

Slika 292 U krevetu sa... Rafaelom Nadalom

Nadalova devojka Marija Fransiska Pereljo

Možda će vas razočarati ta činjenica, ali Rafa i njegova devojka Marija uživaju u skladnoj vezi punoj ljubavi. Jedne večeri u Parizu, Rafa je otišao na večeru koju su mu priredili sponzori. “Pitao me je da li želim da pođem, ali sam rekla da me to ne zanima. Ostala sam u hotelu. Kada se vratio, rekao mi je: “Hvala Bogu da nisi došla.” Fotografa je bilo svuda i morala bih da stojim i da se slikam tamo, što bi značilo iskorak u svet poznatih. To nije svet čiji deo želim da budem, niti mislim da Rafa pored sebe želi ženu kojoj je prioritet da bude popularna”.

Rafael Nadal je sa 12 godina odlučio da se bavi tenisom. Dok je bio još dete, njegov stric i trener Toni Nadal (Toni Nadal) naučio ga je da igra levom rukom, iako je Rafael dešnjak. Toni je smatrao da će Rafaelov dvoručni bekhend imati koristi od njegove jake desne ruke. Poznat je po tome što je uporan u nameri da vrati svaku loptu. Poznat je i po izvrsnoj fizičkoj kondiciji, što mu omogućava da drži kvalitet igre i nakon nekoliko sati, a zahvaljujući ovim kvalitetima imali smo prilike da gledamo odlične mečeve ovog fantastičnog tenisera. Danas gotovo da nema žene koja ne zna ko je Rafael Nadal, iako možda u isto vreme ta ista žena nema blage veze šta je to topspin, forhend ili bekhend.

Izvori fotografija: espn.go.com, tennisworldusa.org

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.

 


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments