Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.

Američki glumac i glazbenik Robert Dauni Džunior (Robert Downey Junior) nalazi se na listi najpoželjnijih zločestih dečkiju na svijetu. Njegov drzak šarm i problematična narav privlače stotine žena svijeta i zato je i dalje među najtraženijim glumcima Holivuda.

Men Male Celebrity actor Robert Downey Jr 032336  picnik U krevetu sa... Robertom Daunijem Džuniorom

Kako odoljeti zločestom dečku ovakvog šarma?

Iako će uskoro napuniti 47 godina, horoskopski Ovan zrači dječačkim seksepilom. Poznat je po uživanju narkotika, stalnim problemima sa zakonom, i srećom, brojnim uspješnim filmskim i televizijskim ulogama. Imao je samo pet godina kada je ostvario svoju prvu ulogu na filmu, i to u očevom. Njegov otac Robert Dauni (Robert Downey), nezavisni glumac i filmaš, pokazao je mladom Robertu njegov budući put. Tako je i on putovao po svijetu i učio glumu. Prije nego je postao glumac, radio je kojekakve “prljave poslove” na putu do cilja: bio je konobar i prodavač cipela.

Preokret u njegovoj karijeri dogodio se 1985. godine, kada je ostvario zapažen nastup u šouu “Saturday Night Live”, a pet godina poslije upoznao je slavnog Mela Gibsona (Mel Gibson), i od tada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Jeste li znali da je seksepilni Robert jednom davno utjelovio popularnog Čarlija Čaplina (Charlie Chaplin)? Za tu je ulogu 1992. godine čak bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg glavnog glumca. Iako nije dobio nagradu, koja je tada pripala velikom Alu Paćinu (Al Pacino), nije bio razočaran, već polaskan što se na samom početku karijere našao u društvu najvećih, poput Denzela Vošingtona (Denzel Washington) i Klinta Istvuda (Clint Eastwood).

Malo po malo, nizale su se uloge u devedesetima u društvu ljepotica poput Marise Tomej (Marisa Tomei).

ally mcbeal calista flockhart robert downey jr dvdbash U krevetu sa... Robertom Daunijem Džuniorom

Osim što se njegov lik zabavljao sa Ali, Robert i Kalista imali su kratku aferu i izvan šoua

Roberta smo najviše zavoljeli kroz njegovu ulogu u popularnoj TV seriji “Ali Mekbil” (Ally McBeal). Glumio je Lerija Pola (Larry Paul), u kojega su, pored Ali, beznadežno bile zaljubljene i sve gledateljice serije. Serija mu je donijela Zlatni globus za najboljeg glumca i nominaciju za nagradu Emmy, ali i prerano uručeni otkaz – zbog njegovih problema sa zakonom. Uhićen je zbog prebrze vožnje pod utjecajem droga. Otišao je iz serije i slomio nam srca.

S ovisnošću se borio pune tri godine i tada je izbivao iz filmske industrije. Priliku za povratak pružio mu je Mel Gibson, a najveći uspjeh po povratku sa liječenja ostvario je glavnom ulogom u filmu “Gvozdeni čovek” (Iron Man).

robert downey jr mens journal may 2010 rome vacation 01 picnik U krevetu sa... Robertom Daunijem Džuniorom

Povratak na film i naslovnice

Danas uživamo u nastavku sjajnog “Šerloka Holmsa” (Sherlock Holmes), rame uz rame seksepilnom Džudu Lou (Jude Law). U redateljskoj uspješnici Gaja Ričija (Guy Ritchie) Robert osvaja karizmom u ulozi slavnog detektiva.

Od tada do danas, Robertovi dani nisu bili najsjajniji. Jednom je prilikom za sebe izjavio da se u filmskoj industriji osjeća kao najveći autsajder, no valjda je to zato što je, kako kaže, toliko lud. Šteta je što je takav glumački talent ocrtan kao narkoman i pijanac. Koliko je šteta velika govori i činjenica da je u vrijeme boravka u zatvoru morao propustiti priliku da zaigra u filmu velikog Vudija Alena (Woody Allen), koji javno ističe da je veliki Robertov obožavatelj.

sherlock holmes 1 picnik U krevetu sa... Robertom Daunijem Džuniorom

Uživamo gledajući obojicu

Naš najdraži narkoman među glumcima (nažalost, nije jedini) u sretnom je braku od 2005. godine sa producenticom Suzan Levin (Susan Levin), a to je njegov drugi brak. Ima Robert na svom popisu i nekoliko avantura sa kolegicama iz filmske industrije. Opće je poznata njegova veza sa Sarom Džesikom Parker (Sarah Jessica Parker), a izlazio je i sa Kalistom Flokhart (Calista Flockhart) i Umom Turman (Uma Thurman).

Ako se zateknete u njegovoj blizini, osvojit ćete ga uz zvuke najvećih hitova grupe U2, čiji je veliki obožavatelj. Ako ste te sreće da se družite s njim i privatno, upoznat će vas sa Stingom i Eltonom Džonom (Elton John), koje ističe kao svoje drage prijatelje. Prosurfajte dobro internetom i možda naiđete na njegov album “The Futurist” iz 2004. godine, mada, uvjereni smo, pretraga će vas prije odvesti bogatoj galeriji slika seksepilnog Daunija.

RobertDowneyJr114443818 picnik U krevetu sa... Robertom Daunijem Džuniorom

Robert i supruga, slavna producentica

Izvor treće fotografije: JustJared.com


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments