Rupert Džejms Hektor Everet (Rupert James Hector Everett) je engleski glumac rođen 29. maja 1959. godine u Norfolku (Ujedinjeno Kraljevstvo). Prvi put je skrenuo pažnju javnosti 1981. u predstavi Džulijana Mičela (Julian Mitchell) i filmu “Druga država” (Another Country) iz 1984. godine, igrajući ulogu gej učenika u engleskoj školi tridesetih godina dvadesetog veka. Od tada, snimao je filmove poput “Venčanje mog najboljeg druga” (My Best Friend’s Wedding), “Idealni suprug” (An Ideal Husband) i “Sledeća najbolja stvar” (The Next Best Thing).

153 U krevetu sa... Rupertom Everetom

Mladi Rupert na početku filmske karijere

Od sedme godine, Everet se školovao u školi “Farlej”, u Hempširu. Sa 16 godina, napustio je školu i pobegao u London, da bi ostvario svoj san i postao glumac. Izbačen je iz glumačke škole Univerziteta u Londonu zbog neposlušnosti. Njegov prolaz u svet glume desio se 1981. godine sa predstavom “Druga država” u “Grinvič Teatru” praćenom istoimenim filmom 1984.

237 U krevetu sa... Rupertom Everetom

U filmu “Druga država” Everet tumači ulogu mladog homoseksualca

Godina 1985. i film “Ples sa strancem” (Dance With a Stranger) nagovestili su uspešnu filmsku karijeru za ovog simpatičnog Britanca, sve do sporedne uloge sa Bobom Dilanom u filmu “Srca od vatre” (Hearts Of Fire) 1987. kada je izdao prvi pop album “Generacija usamljenosti” (Generation Of Loneliness). Nažalost, publika nije pozitivno reagovala na promene pravca u njegovoj karijeri, pa je pokušaj u muzičkim vodama bio kratkog daha. U svet muzike vraćao se samo kao prateći vokal svojoj dobroj prijateljici Madoni, mnogo godina kasnije, u njenoj obradi pesme “American Pie” i numeri Robija Vilijamsa (Robbie Williams) “They Can’t Take That Away from Me”.

Godine 1989. Everet se preselio u Pariz gde je napisao roman “Zdravo, draga, radiš li?” i priznao javnosti svoju homoseksualnost. Kasnije je zažalio zbog iskrenosti rekavši da ga je priznanje značajno osujetilo u razvoju karijere. Svim glumcima homoseksualnog opredeljenja poručio je da nikada ne ponove njegovu grešku.

Godine 1990. uspeo je da se vrati pod lupu javnosti filmom “Udobnost stranaca” (The Comfort of Strangers) posle čega je usledilo nekoliko filmskih uloga, koje su ponovo pokrenule njegovu karijeru. Drugi roman “Frizeri Sent Tropea” objavio je 1995. godine.

Filmsku karijeru oživeo je još i ulogama najboljeg gej prijatelja Džulije Roberts u filmu “Venčanje mog najboljeg druga” iz 1997. godine i Madone u filmu “Sledeća najbolja stvar“, 1999. godine.

331 U krevetu sa... Rupertom Everetom

Madona i Rupert privatno su dobri prijatelji

Ubrzo potom, vraća se pisanju. Godine 2006. objavio je autobiografiju “Crveni tepih i druge kore od banana” u kojoj je otkrio svoju šestogodišnju aferu sa Britankom Paulom Jetis (Paula Yates). Nažalost, nada obožavateljki ovog Britanca bila je kratkog daha. Everet je negirao sve navode o svojoj heteroseksualnosti: “U suštini, bio sam avanturista, mislim da sam želeo da probam sve”, priznao je u radio emisiji Džonatana Rosa (Jonathan Ross).

Od septembra 2012. nastupa u londonskom pozorištu “Hampsted” (Hampstead Theatre) igrajući  ulogu Oskara Vajlda (Oscar Wilde) u pozorišnoj predstavi “Judin poljubac” (The Judas Kiss).

429 U krevetu sa... Rupertom Everetom

Naslovna stranica njegove knjige “Nestale godine”

Izvori fotografija: theplace2.ru, fansshare.com, thenational.ae

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments