Semjuel Džordž Klaflin (Samuel George Claflin) je mladi engleski glumac najpoznatiji po ulozi Filipa Svifta (Philip Swift) u filmu “Pirati sa Kariba: Čudne plime” (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) i ulozi Vilijama (William) u filmu “Snežana i lovac” (Snowhite and the Huntsman).

129 U krevetu sa... Semom Klaflinom

Prvu veliku rolu dobio je u četvrtom nastavku filma “Pirati s Kariba”

Klaflin je rođen 27. juna 1986. godine u Ipsviču, u Engleskoj. Odrastajući u Ipsviču, intenzivno je igrao fudbal, želeći da se njime bavi u daljoj budućnosti. No, ozbiljna povreda članka prekinula je njegove snove o karijeri sportiste. Roditelji su ga ohrabrivali da se oproba u glumi. Pre nego što je upisao “Londonsku akademiju muzičkih i dramskih umetnosti” (London Academy of Music and Dramatic Art), pohađao je časove glume 2003. godine.

219 U krevetu sa... Semom Klaflinom

Želeo je da bude fudbaler, ali ga je povreda odvela u glumačke vode

U aprilu 2010. godine odabran je za ulogu u četvrtom delu filma “Pirati sa Kariba” gde je tumačio lik Filipa Svifta, mladića koji biva hipnotisan čarima sirene. Učešće u ovom kultnom ostvarenju, stavilo ga je na holivudske radare. Naredne godine dobio je priliku da tumači lik Tomasa (Thomas) u filmu “Sedmi sin” (The Seventh Son), filmskoj adaptaciji romana Džozefa Dilejnija (Joseph Delaney) “Baukov šegrt” (The Spook’s Apprentice). Nažalost odustao je od uloge iz nepoznatih razloga.

317 U krevetu sa... Semom Klaflinom

“Džoni Dep mi je dao najbolji savet. Rekao je: Ostani priseban. Zapamti odakle dolaziš.”

Godine 2011. uzeo je učešće i u BBC drami “Junajted” (United) gde je tumačio lik Dankana Edvardsa (Duncan Edwards), jednog od osmorice fudbalera Mančester Junajteda, koji su poginuli u avionskoj nesreći u Minhenu 1958. godine. Naredne godine odigrao je ulogu Vilijama, Snežaninog prijatelja iz detinjstva filmu “Snežana i lovac”.

414 U krevetu sa... Semom Klaflinom

Nestrpljivo iščekujemo premijeru filma “Igre gladi: Hvatanje vatre”

U maju prošle godine tumačio je glavnu ulogu u filmu “Tihi” (The Quiet Ones), a sa nestrpljenjem očekujemo premijeru filma “Igre gladi: Hvatanje vatre” (The Hunger Games: Catching Fire) u kojoj će Sem tuamčiti lik Finika Odera (Finnick Odair). On je za ulogu u ovom filmu imao konkurente kao što su Armi Hamer (Armie Hammer), Tejlor Kič (Taylor Kitsch) i  Geret Hedlund (Garrett Hedlund), no uloga slatkorečivog ženskaroša pripala je simpatičnom Britancu. Iako je bio jedan od poslednjih kandidata na audiciji za nastavak drugog dela ovog popularnog filma, bio je jedan od prvih koji su počeli sa snimanjem svojih scena u ovom filmu.

Za nešto manje od godinu dana imaćemo priliku da se uverimo u njegove zavodničke sposobnosti u ulozi Finika Odera, za koje ne sumnjamo da će biti jedne od zanimljivijih scena u filmu.

510 U krevetu sa... Semom Klaflinom

Sem Klaflin i Dženifer Lorens u drugom delu trilogije “Igre gladi”

Izvori fotografija: myhungergames.com, s-msn.com, fanshare.com, collider.com, justjared.com, hggirlonfire.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments