Nije retkost da negativci sa malih i velikih ekrana postanu izuzetno popularni među ženskom publikom – posebno kada ih glume privlačni i harizmatični glumci. Fiktivni “loši momci” mogu da budu veoma privlačni i uzbudljivi, iako bi u stvarnosti takve osobe jedino želele da vidimo u nekom veoma dobro čuvanom zatvoru. Danas vam predstavljamo jednog dobrog momka, tridesetdvogodišnjeg engleskog glumca Toma Hidlstona (Tom Hiddleston), koji je postao seks simbol zahvaljujući ulozi negativca Lokija (Loki) u filmovima “Tor” (Thor) i “Osvetnici” (The Avengers).

slika 1 Tom Hidlston U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

Ove godine je proglašen za najseksepilnijeg filmskog glumca u izboru čitalaca magazina “Total Film”

Iako se obično smatra da su filmovi o superherojima pretežno namenjeni muškoj publici, film “Tor” o istoimenom superheroju iz stripova izdavačke kuće Marvel – vanzemaljcu sa Asgarda, zasnovanom na liku boga iz skandinavske mitologije, lansirao je u orbitu holivudskih zvezda dva nova ljubimca ženske publike. Do tada ne mnogo poznati australijski glumac Kris Hemsvort (Chris Hemsworth) postao je velika zvezda ulogom Tora (Thor). Ali, dok su neke devojke uzdisale za mišićavim plavokosim temperamentnim junakom Torom, druge su potpuno poludele za njegovim zlim bratom, vitkim, crnokosim i zagonetnim Lokijem.

Slika Loki tom hiddleston U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

Lik supernegativca Lokija zasnovan je na istoimenom nordijskom bogu vatre i prevare

Možda je u tome veliku ulogu odigrao pomalo “gotski” imidž filmskog Lokija – odelo od crne kože, bledo lice, duga crna kosa (za potrebe filma, Hidlston je morao da pusti kosu i da je ofarba), u kombinaciji sa talentom, otmenim britanskim akcentom,  savršenom pozorišnom dikcijom i prodornim plavim očima Toma Hidlstona. U svakom slučaju, lukavi, ljubomorni i varljivi Loki je neočekivano pobrao simpatije dobrog dela gledališta. Još veću popularnost je stekao kad je ulogu ponovio u prošlogodišnjem megahitu “Osvetnici”. Tomov Loki je stekao možda i najveći broj obožavateljki, i pored snažne konkurencije neodoljivih i zgodnih superheroja Roberta Daunija Džuniora (Robert Downey Jr.), Krisa Evansa (Chris Evans) i pomenutog Krisa Hemsvorta. U novembru ove godine ćemo ponovo imati priliku da ga vidimo u ovoj ulozi u filmu “Tor: mračni svet” (Thor: The Dark World).

slika Tom Hidlston magazin crno bela U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

Tom se slikao za prolećno izdanje časopisa “Flaunt” posvećeno muškoj modi

Tom Hidlston je rođen 1981. u Londonu u porodici više srednje klase. Studirao je na na čuvenom “Kembridžu”. Pre nego što je postao Loki, imao je uspešnu karijeru u pozorištu i na britanskoj televiziji, kao i u većem broju radio drama. Za svoju prvu veću ulogu u pozorištu – ulogu Kasija (Cassio) u “Otelu” (Othello) , 2007. godine – dobio je veći broj prestižnih nagrada. Tokom protekle dve godine, pored “Tora” i “Osvetnika”, igrao je zapažene uloge u još nekoliko filmova: u filmu “Ponoć u Parizu” (Midnight in Paris) Vudija Alena (Woody Allen) glumio je velikog američkog pisca F. Skota Ficdžeralda (F. Scott Fitzgerald); u filmu “Ratni konj” (War Horse) Stivena Spilberga (Steven Spielberg) bio je konjički oficir tokom Prvog svetskog rata, a u romantičnoj drami “Deep Blue Sea” igrao je pilota sa kojim se nesrećno udata junakinja, u tumačenju Rejčel Vajs (Rachel Weisz), upušta u strasnu ljubavnu vezu. Treba pomenuti i ulogu princa Hala (Hal), odnosno kralja Henrija IV, u novoj BBC ekranizaciji Šekspirovih (Shakespeare) drama “Henri IV” (Henry IV) i “Henri V (Henry V). Tom se u ulozi slavnog engleskog srednjovekovnog kralja pokazao kao dostojni naslednik Lorensa Olivijea (Laurence Olivier) i Keneta Brane (Kenneth Branagh), a uz to je privukao veliki broj tinejdžerske publike, koja inače ne bi bila zainteresovana za Šekspirove istorijske drame.

slika Tom Hidlston osmeh U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

U stvarnosti, Tom je dobar momak i ima neodoljiv osmeh

U januaru ove godine su ga čitateljke časopisa “Total Film” izglasale za najseksepilnijeg filmskog glumca, što je za samog Hidlstona predstavljalo pravi šok. Priznao je da ne može da poveruje da je na listi iznad Breda Pita (Brad Pitt), Džordža Klunija (George Clooney) i Roberta Patinsona (Robert Pattinson): “To je ludilo… Pretpostavljam da je moje pitanje: ‘Jeste li sigurne?’ Ako ste sigurne, onda sam veoma polaskan. Hvala vam, dame, zaista umete da učinite da se čovek dobro oseća.”

Tokom odrastanja je, po rečima svoje sestre, imao kosu “poput metle” i nikad nije mogao da pretpostavi da će ga iko smatrati seks simbolom. Ipak, sada na sve to gleda drugačije: “Jedna od velikih mana koje svi mi imamo je to što uvek mislimo da je neko drugi više kul, da je neko drugi seksepilniji, da neko drugi zna odgovore na sva pitanja. I ja sam bio takav.”

Tom smatra da njegove obožavateljke uglavnom privlači šarm lošeg momka koji ima njegov lik Loki. Međutim, mada je zabavno gledati Lokija na ekranu, sigurni smo da bi većina žena u stvarnosti više volela nekog normalnog i simpatičnog. Za razliku od Lokija, Tom je u svim javnim nastupima i kontaktima sa fanovima veoma prijatan, druželjubiv, pristupačan i dobro raspoložen.

slika Loki Avengers U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

Osim toga, masovna ubistva i pokušaji porobljavanja čovečanstva mogu da predstavljaju problem u vezi

Kaže da su ga uvek privlačile žene koje su “sigurne u sebe, diskretno samouverene, koje prihvataju različitost i koje su na izvestan način… vragolaste…” Ljubav opisuje sledećim rečima:

Zaljubljivanje nije nešto što mi se tek tako desi… Kada zavolim nečiji karakter, vremenom počinjem da vidim tu ličnost koju volim kako sija iz njenih očiju, kako se spaja sa njenim izgledom i čini je najlepšom devojkom na svetu. Ne radi se o tome kako neko izgleda, već o prelepoj, neverovatnoj, divnoj, fantastičnoj ličnosti koju vidim svaki put kad pogledam u nju. I ceo svet odjednom izgleda lepši!” “To je ljubav – kada neko, ko ti se ranije samo dopadao, postane najlepša devojka na svetu. Kada shvatiš kako si bio slep toliko dugo i da si živeo u lažnom svetu i nisi znao da je ono jedino što ti je važno, ono što ti uvek stavlja osmeh na lice, sve vreme bilo odmah pored tebe.”

slika Tom Hidlston magazin U krevetu sa… Tomom Hidlstonom

Tom u časopisu “Flaunt”

Izvor fotografija: thelesfilms.wordpress.com, justjared.com, atharchive.wordpress.com, poptower.com, cinedor.es

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.


Ivana Cvetanović je zavisnica od instant kafe, Interneta i MP3 plejera. U večitom je ratu sa vremenom; zamenjuje dan za noć, kao klinka je bila starmala, a kao odrasla je večita tinejdžerka.

Comments