Ventvort Miler (Wentworth Miller) je rođen 2. juna 1972. godine u Engleskoj. Još kao mladić preselio se sa porodicom iz grada Čiping Nortona, u kome je rođen, u Bruklin. Ventvort ima dve sestre, Leju i Džilijan. Pohađao je srednju školu Midvud u Bruklinu, a bio je i član “SING”-a, muzičke produkcije koja je osnovana u Midvudu. Posle srednje škole, Ventvort se upisao na univerzitet u Prinstonu, gde je studirao englesku književnost.

Slika 115 U krevetu sa... Ventvortom Milerom

Miler je bio i na audiciji za ulogu Klarka Kenta u “Supermenu”

Miler je karijeru započeo ulogom u mini-seriji “Dinotopija” (Dinotopia). Posle više nastupa u drugim mini-serijama, Miler je 2003. bio druga glavna uloga u filmu “Tragovi na duši” (The Human Stain) gde je igrao lik Entonija Hopkinsa (Anthony Hopkins), Kolmena Silka, u mlađim danima. Iste godine igrao je lik doktora Adama Lokvuda u “Podzemnom svetu” (Underworld).

Slika 214 U krevetu sa... Ventvortom Milerom

Prvu epizodu serije “Bekstvo iz zatvora” pratilo je više od 10,5 miliona gledalaca

Konačno, 2005. godine Miler dobija ponudu da glumi Majkla Skofilda (Michael Scofield) u dramskoj seriji “Bekstvo iz zatvora” (Prison Break). Televizija “Foks”, na kojoj se serija emituje za američko tržište, nije zabeležila ovakav uspeh još od 1998, kada su emitovane “Melrouz Plejs” (Melrose Place) i “Ali Mekbil” (Ally McBeal). Popularnosti ove serije najviše doprinosi jedinstvena “serijalizovana” struktura radnje, kao i činjenica da se malo koja televizijska serija zaista snimala u zatvoru. Uspeh i priznanja koje je ovo ostvarenje dobilo kao “zatvorska drama” ponovo su pobudili interesovanje publike za ovaj žanr. Ova serija je napeta drama koja govori o Likolnu Berouzu (Lincoln Burrows), čoveku osuđenom na smrt za zločin koji nije počinio, a koga u seriji igra Dominik Parsel (Dominic Pursell) i o njegovom bratu Majklu Skofildu, koji je smislio savršen plan za njegovo bekstvo iz zatvora. Ova intrigantna serija u svakoj epizodi otkriva uvek nove detalje.

Slika 313 U krevetu sa... Ventvortom Milerom

Miler je 2005. bio nominovan za Zlatni globus, za najboljeg glumca u dramskoj seriji

Tetovaža koju Majkl Skofild nosi u seriji zapravo je odlično razrađen plan za bekstvo iz zatvora. Potrebno je četiri sata da bi se napravila, a takođe je potrebno i nekoliko sati za njeno skidanje, i to čistim alkoholom. Tetovaža je zapravo maska koja se sastoji iz 20 delova. Ukoliko biste želeli da uradite takvu tetovažu bilo bi vam potrebno više od 200 sati, a cena u Americi je između 15 i 20 milona dolara. Prema izjavi koju je Ventvort Miler dao u jednom intervjuu, Dejvid Bekam (David Beckham) je bio zaineresovan da uradi baš takvu tetovažu.

Ventvort Miler je ovom serijom stekao veliku popularnost. Pored odlične priče, verujemo da je ženski deo publike uživao, zadržavajući dah svaki put kada bi se na malim ekranima pojavio ovaj lepotan. A verujemo da je mnogim devojkama zanimljivije od njegove tetovaže bilo gledati ga bez majice. Tako da devojke poželimo njemu, a i sebi, još mnogo ovakvih uloga.

Izvori fotografija: mannequin-homme.fr, tumblr.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa” možete pročitati ovde.


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments